8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Klavye şampiyonasına 21 kişi katıldı

Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu (INTERSTENO) Türk Grubu Başkanlığı tarafından öğrencilerin ve gençlerin on parmak İnternet ve klavye kullanımlarının etkinliklerini, yetkinliklerini artırmak ve F Klavye diye bilinen Standart Türk Klavyesinin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Türkiye İnternet Klavye Şampiyonasına bu yıl Gümüşhane’den Adalet Meslek Lisesi katıldı.


Gümüşhane Adalet Meslek Lisesi’nin 2007 yılından itibaren yarışmaya katıldığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, 2007 yılında yapılan yarışmaya 11 öğrencinin katıldığını, 8 öğrencinin ise yarışmayı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi.


Daha önceki yapılan yarışmalarda Gümüşhane Adalet Meslek Lisesi mezunlarından Celal Aşkın’ın Türkiye şampiyonu ve dünya ikincisi olduğunu hatırlatan Olgun, bu yılda öğrencilerden derece beklediklerini söyledi.
Yarışmaya 2009 yılında 20 aktif, 1 mezun öğrenci ile katıldıklarını söyleyen Olgun, okulun bilgisayar laboratuarında internet üzerinden gerçekleştirilen yarışmanın sonuçlarının 28 Şubat tarihinde ülke genelindeki yarışmaların tamamlanmasından ardından açıklanacağını ifade etti.


Olgun açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnternet Klavye Şampiyonluğu yarışması, sorumlu öğretmenler tarafından yarışmaya kayıt edilenlerin yarışmacı öğrencilerin katılımı ile İnternet üzerinden okullardaki bilgisayar laboratuarlarında sorumlu öğretmenin ve federasyon temsilcisinin gözetiminde ve denetiminde yapılmaktadır. Bu yarışma 10 dakikada hatasız ve hızlı yazı yazma yani onparmak bilgisayar klavye kullanımı yarışmasıdır. Yarışma İnternet üzerinden düzenlendiği için adı İnternet Şampiyonası’dır. Bu şampiyonalara katılabilmek için, öncelikle dakikada en az 200 vuruşun en çok iki hata ile yapılması gerekmektedir. Tabiî ki ulusal ve uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceyi alabilmek için yaş gruplarına göre vuruş sayısı değişmekte ve Türkiye Internet Klavye Şampiyonasında ortalama dakikada net 300/400 vuruşun üzerinde, uluslararası Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında ise net 400/500 vuruşun üzerinde bir vuruşun yapılması gerekmektedir.”
2009 Yılı Türkiye İnternet Klavye Şampiyonasına 48 okul, 85 öğretmen ve 287 yarışmacının kayıt yaptırdığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?