8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Kömürcü’ye veda kokteyli

GÜMÜŞHANE İL JANDARMA KOMUTANI KÖMÜRCÜ’YE VEDA KOKTEYLİ

Gümüşhane İl Jandarma Komutanı iken, Muş İl Jandarma Komutanlığı’na atanan Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü için veda kokteyli düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda yapılan kokteyle, Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcıları Mehmet Demiral, Hasan Erkal, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve askeri personel katıldı.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü’nün Gümüşhane’de görev yaptığı 2 yıllık süre içinde hem vatandaşlarla, hem kamu kurumları ile hem de sivil toplum kuruluşları ile olan irtibatlarının takdire şayan olduğunu belirterek “Gelirken bir olayla başlamıştı, giderken de olayla gidiyor. Ama Allah’a şükür bu dönem içerisinde herhangi bir kaybımız olmadı. Terör örgütü ile yapılan mücadele son derece zor, yorucu çetin bir mücadeledir. Bölgemizin arazi bakımından son derece dağlık olması, zor koşulları bulunması burada görev yapan insanları gerçekten zorluyor. Buna rağmen başarılı operasyonlar ilimiz için çok faydalı olmuştur” dedi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ise konuşmasında veda konuşmalarının çok zor olduğunu belirterek 23 Haziran 2008 günü atandığı görevine başlamadan bir gün önce Gümüşhane’ye geldiğini ve o gün teröristlerle il merkezinde ilk temasın sağlandığını söyledi. Gümüşhane’ye atandığı ilk günden itibaren vatandaş için olduklarını, hizmetleri vatandaşın ayağına götürmeleri gerektiğini, halkla bütünleşmelerinin gerekliliği bilincinden hareketle jandarma karakollarının da vatandaşa açılan ilk kapı olduğunu düşünerek vatandaşla bütünleşmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarına çözüm bulmak ve her türlü dertlerinde yanlarında olmayı amaç ettiklerini ifade eden Köprülü, “Başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kurumlarla sıcak, samimi, güvenilir bir ilişki kurup, sorunların çok kısa sürede ve samimi bir ortam içerisinde çözülmesi için gayret ettik. Başta terörle mücadele olmak üzere, organize suç örgütleri ile kaçakçılıkla mücadele, emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanması, önleyici hizmetlerin yapılması ve vatandaşımızın huzur, güven içerisinde yaşamlarına devam etmesi için ben ve tüm İl Jandarma Komutanlığı personelim gücümüz yettiğimizce hizmetlerimizi sunmaya çalıştık. İki yıl boyunca çok güzel şeyler yaşadık Gümüşhane’de. Bundan sonra gittiğim her yerde bir Gümüşhaneli hemşehriniz olduğunu unutmayın” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Mustafa Canlı, bulunduğu görev dilimi içerisinde Kıdemli Albay Kömürcü’nün güler yüzü, iletişimi, toplumla kurduğu bağla gönüllerde taht kurduğunu belirterek, “Son günlerde Kelkit kırsalında gerçekleştirdikleri operasyonlarda hiçbir gazi ve şehit vermeden elde ettikleri başarıyı burada yürekten tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Diğer teröristlerin de en kısa zamanda yakalanması Gümüşhane halkının ve Türk milletinin beklentisi. Güvenlik güçlerimiz bunu başaracak güçtedir” şeklinde konuştu.

Veda programı Vali Salihoğlu’nun özellikle 17-25 Haziran tarihleri arasında yapılan operasyonlarda gösterdiği üstün başarı ve görev süresi içerisindeki hizmetleri nedeniyle takdir belgesi vermesi ve kokteyl ile sona erdi.

GÜMÜŞHANE İL JANDARMA KOMUTANI KÖMÜRCÜ’YE VEDA KOKTEYLİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 15:11:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?