8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Köylüler kendi işini kendi yapıyor

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yenice köyünde İl Özel İdaresi tarafından verilen parkeler köylüler tarafından imece usulü ile köy meydanına döşendi.

Merkez ilçeye 36 kilometre mesafedeki köyde Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KÖYDES projesi kapsamında köylüye verilen 11 bin adet taş parke, köy meydanına 7’den 70’e tüm köylülerin desteği ile döşendi.

Köy muhtarı Ziya Soydaş, köy meydanının daha önce sürekli çamur olduğunu ve bu yıl kendilerine parke verildiğini söyledi. Parkeyi işçiliğini yapmaları karşılığında aldıklarını söyleyen Soydaş, “11 bin adet parkeyi köy meydanımıza döşedik ama yetmedi. 5 bin parkeye daha ihtiyacımız var. Onu da gerekli mercilere ilettik. Parke konusunda bizlere destek olan başta sayın valimiz olmak üzere tüm kurum amirlerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Soydaş ayrıca, köylerindeki 2 hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan köy konağının da bittiğini, sadece iç döşemesi ve dizaynının kaldığını belirterek, “Konağımız bitti sayılır. Konağın içindeki misafirhanemizde sürekli çay ve gıda maddeleri bulunduracağız. Gelen misafirimiz burada hem yemeğini yapıp yiyebilecek hemde çayını demleyip içebilecek. Bu güzel eser için de köylülerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?