Gümüşhane il merkezinde bulunan Bağlarbaşı Sanayi Sitesi'nde küçük yaşlardan beri çalışan Ethem Köprülü (65), iki ayağı sakat olmasına rağmen hayat mücadelesinden kopmadı.
Mütevazi dükkanında birçok aleti kendisi yapan doğuştan engelli Köprülü'nün sapasağlam 5 çocuğu, 13 torunu bulunuyor. "Dedemden, babamdan kalma bu iş" dediği işini hâla severek yapan Köprülü'yü Gümüşhaneliler "Şevket Emmi" olarak tanıyor.
Sakatlığının doğuştan geldiğini belirten Köprülü, "niye tedavi olmadın" şeklindeki soruya o yılların çok zor olduğunu belirterek şöyle cevap verdi: "O zamanlar yokluk, yoksulluk vardı. 1945'li yıllarda kim kime. Doktor nerede, hastaneler nerede."
Şartların bugünkü gibi olması durumunda tedavisinin mümkün olabileceğine değinen Köprülü, şunları söyledi: "Şimdi de mümkün ama 65 yaşından sonra ne yapayım durup onunla mı uğraşayım. Protez için hiç doktora gitmeyi düşünmedim. Herhangi bir sıkıntım sorunum yok. Allah'a şükür kendimi gezdiriyorum. Kendimi sakatlığım yüzünden küçümsemiyorum. Kendimi normal insan gibi hissediyorum."
İşletmesinde tornadan prese varana kadar birçok malzeme bulunan Ethem Köprülü, sözlerine şöyle devam etti: "Aklım sardığından beri yapıyorum. Sakat oldum diye kaderime, hayatıma küsmedim. Normal insanlar gibi mücadele ettim, Bağ-Kur'a prim ödeyerek emekli oldum."
Hâla devlete vergi ödediğini ifade eden Köprülü, "Ondan da müteessir değilim. Gücüm yettiği kadar ödeyeceğim. Devlete vergi vereceğiz ki devlette güçlü olsun, ayakta dursun" ifadelerini kullandı. 1974 yılında azmederek ehliyet aldığını, hatta kendi aracı ile 1977 yılında turist olarak Almanya'ya bile gittiğini belirten Köprülü, hâla arabası olduğunu ve kullandığını ifade etti.