8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Masatenisi müsabakaları yapıldı

Gümüşhane’de yıldızlar kız ve erkek masa tenisi il birinciliği müsabakaları yapıldı.


Yıldızlar Masa Tenisi Türkiye Birinciliği yarışmalarında Gümüşhane’yi temsil edecek olan takımların belirlendiği müsabakalar Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi spor salonunda gerçekleştirildi.
Yarışmaya yıldız erkekler kategorisinde 10 takım 40 sporcu, yıldız kızlar kategorisinde ise 4 takım 16 sporcu olmak üzere toplam 14 takım ve 56 sporcu katıldı.


Erkekler kategorisinde Kale Koçkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Tekke İlköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu, Torul Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Torul Kirazlık İlköğretim Okulu, Kürtün Günyüzü İlköğretim Okulu, Kürtün Uluköy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kürtün Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kürtün 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun katıldığı müsabakalara yıldız kızlar kategorisinde ise Kale Koçkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu, Şiran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu katıldı.
İki gün süren ve çekişmeli maçların yapıldığı turnuva sonucunda Yıldız erkekler kategorisinde il birincisi Kale Koçkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu oldu, Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun ikinci olduğu yarışmalarda Gazipaşa İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Yıldız kızlar kategorisinde ise birinci Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, ikinci Şiran Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, üçüncü ise Gazipaşa İlköğretim Okulu oldu.


Yarışmada Yıldız erkekler kategorisinde birinci olan Kale Koçkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Yıldız kızlar kategorisinde birinci olan Tekke Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 23-26 Mart 2009 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılacak olan Masatenisi Yıldızlar Türkiye birinciliği yarışmalarında Gümüşhane’yi temsil edecek.
Yarışmalar ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyalleşmesini sağlamasının yanı sıra kendilerine güven duygularını da geliştirdiğini belirterek, “Velilerimizin öğrencilerini derslerin yanında sosyal etkinliklere de yönlendirmelerini gerekir. Yarışmada derece giren öğrencileri tebrik ediyor ve katılacakları Türkiye Birinciliği Yarışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?