8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Meclis Süleymaniye için toplandı

Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye mahallesinin sit alanı koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi Belediye Meclisinden geçti.
Gümüşhane Valiliği’nin talebi üzerine meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağıran Belediye Başkanı Mustafa Canlı, tek maddelik gündem ile meclis üyelerine proje hakkında mühendisler eşliğinde bilgi verdi.


Başkan Canlı, daha önce Belediye Meclisi tarafından kabul edilip, Trabzon Koruma Kuruluna gönderilen projede eksiklikler tespit edildiğini, bu nedenle yeniden planın meclis gündemine geldiğini söyledi.
Projede yapılan düzenlemelerin ardından bu ayki kurul görüşmelerine yetiştirmek için yasa gereği kendilerine verilen yılda iki kez olağan üstü toplantı maddesini işleterek meclisi toplantıya çağırdıklarını belirten Canlı, “Daha önceki gönderdiğimiz projede Koruma Kurulu 24 adet eksiklik tespit etti. Koruma Kurulu ve bizim arkadaşlarımızın yaptıkları çalışmalarla bu eksikliklerin birçoğunu projeyi yapan firma tamamladı. Bizim meclisimizden geçtikten sonra proje koruma kurulunda görüşülecek.” dedi.


Toplantıya katılan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kamil Şen ise, bu tür bir düzenlemenin 1975 yılında Safranbolu’da yapıldığını ve 1976 yılında kabul edildiğini belirterek, “Önümüzde Safranbolu gibi bir örneğimiz var. Biz Safranbolu’nun 25-30 yıl gerisindeyiz. Ama onları örnek alıp, yanlışlarından ders çıkarıp bölgeyi en iyi hale getirmeliyiz.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın projeyi yapan firma yetkilisi ile telefonla bağlanarak meclis üyelerinin kafalarında ki soru işaretlerini gidermek için yaptığı görüşmenin ardından proje oy birliği ile meclisten geçti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 19:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?