8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Memur da sevk zinciri kapsamında

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Kasım ayından itibaren uygulanma başlayan sevk zinciri uygulamasında pilot il olan Gümüşhane’de artık devlet memurları ve yeşil kartlı hastalarda devlet hastanesine aile hekiminden sevkli gidecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal, uygulamanın geçtiğimiz Kasım ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu emeklileri kapsadığını, hastalandıklarında hastanelere sevkli gittiğini, fakat bugünden itibaren Devlet Memurları ve Yeşil Kartlı hastaların da artık hastaneye Aile Hekimlerinden sevk alarak gitmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Topsakal, ayrıca Resmi Gazete’nin 31 Aralık 2008 tarih ve 27097-9 mükerrer sayısında yayınlanan tebliğ gereği aile hekimliği uygulanan illerde sevk zinciri uygulamasının Isparta, Denizli, Bayburt ve Gümüşhane hariç 1 Temmuz 2009 tarihine kadar uzatıldığını, bunun yanında sevk zinciri uygulamasında pilot iller olan Denizli, Isparta, Bayburt ve Gümüşhane illerinde yeşil kartlı ve devlet memurlarının da sevk zinciri uygulamasına dahil edildiğini belirtti.

Dr. Topsakal, yeşil kart mensupları ile devlet memurlarının da 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren sevk zorunluluğu gereği aile hekimlerine uğramadan herhangi bir 2.basamak sağlık kuruluşuna yani hastaneye gidemeyeceğini, resmi gazetedeki tebliğ gereği bunlardan da katılım payı alınacağının bilinmesini istedi.

Uygulamanın sağlık teşkilatına artı bir yük getireceğini çünkü, aile hekimlerinin ortalama günlük poliklinik sayısının 50 olduğunu, yeni uygulamayla bu sayının artacağını, vatandaşların bu konuda mağdur olmaması için il imkanları dahilinde tüm tedbirlerin alındığını, en az sorunla bu uygulamanın hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:20:29
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 12:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?