8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mezarlığa çirkin saldırı!

GÜMÜŞHANE’DE EMİRLER MEZARLIĞI’NIN AYDINLATMALARI KIRILDI

Gümüşhane kent merkezindeki en büyük mezarlık olan Emirler Mezarlığı’nın çevre duvarları üzerlerine yapılan aydınlatma lambaları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kırıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener bu tür saldırıları çok çirkin bulduklarını belirterek mezarlıkların korunması noktasında bütün vatandaşları göreve çağırdı. Özdener yönetim olarak “ölüsüne saygısı olamayanın dirisine faydası olmaz” şiarıyla çalışmalar yaptıkların belirterek, “Biz göreve geldiğimiz zaman bu mezarlık çok hoş olmayan görüntüler taşıyordu. Çevre duvarlar yenilenerek ışıklandırıldı. Bu mezarlık şehrimizin en büyük mezarlığı. Yapılan bu güzellikleri tahrip edenlere karşı uyarı görevimizi yapmamız gerekir” dedi.

Mezarlık duvarları üzerinde bulunan yaklaşık 50 aydınlatma lambasının tahrip edildiğini dile getiren Özdener, “Ben şahsen bu olayı yapanların kim olduğu önemli değildir. Bu mezarlık içerisinde bir çok insanımız defnedilmiş. Bu mezarlık içerisinde vatan savunması sırasında şehit olmuş hemşehrimiz var. Vatan sevgisini bütün hücrelerinde taşıyan hemşehrilerimizin böyle bir olaya onay vermeyeceklerini biliyorum. Bu tür olayları yapan çocuk ya da büyük kim olursa olsun bir şekilde uyarı görevimizi yerine getirerek tekrarına mani olmamız gerekir” diye konuştu.

Aydınlatma lambalarının yeniden yerlerine monte edileceğini belirten Özdener, güvenlik amaçlı görüntüleme cihazlarının mezarlık etrafına monte edileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 11:06:01
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 11:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?