8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Milli Eğitim'den tatil mesajı

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, öğrenci velileri için yayınladığı tatil mesajında, velilere karnenin çocuğun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuklardan daha önemli olmadığını unutmamaları gerektiğini söyledi.


Yıldırım, karne gününün veliler açısından dönem boyu çocuğu için neler yapıp, neler yapamadığı konusunda kendilerini değerlendirecekleri bir gün olduğunu belirterek, “Bu gün, çocuğunuzla ne kadar ilgilenip, ona ne kadar zaman ayırdığınızın da değerlendirildiği bir gündür. Ve bugün çocuğunuza verdiğiniz değerin, sevginin ve ona sunmuş olduğunuz imkanlar karşılığında; mutluluk yada ezikliğini, umut yada umutsuzluğunu, onur yada mahcubiyetini duyduğu, öğrencinin kendini mutlu yada mutsuz hissettiği, duygusal yoğunluğun yaşandığı önemli bir gündür.

Değerli anne ve babalar, Lütfen ! Çocuklarınızın karnesindeki durumunu değerlendirerek, çocuğunuzun başarısız olduğunu düşünüyorsanız neden başarısız olduğunu mutlaka sorgulayınız. Hiçbir başarısızlık tesadüf değildir. Hiç bir başarısızlığın sorumlusu yalnız öğrenci de değildir. Beklemediğiniz bir karne ile karşılaştığınızda, üzülmek, olumsuz tepkiler vererek karşınızdakini kırmak yada kızmak gibi olumsuz yaklaşımlarda bulunmak yerine, kendinizin ve çocuğunuzun duygusal yoğunluğunun geçeceği bir süreyi kollamak tercih edin lütfen. Hem sizin, hem de çocuğunuzun psikolojisinin ve sağlığının bozulmasına asla izin vermeyiniz. Yaşamın inişli ve çıkışlı yollarını engebeli merdivenlerini aşmak için hedeflediğimiz amaca düşmeden yada fazla yaralar almadan ulaşmak istiyorsak; gerekli çabayı göstermek zorundayız.” diye konuştu.


Gümüşhane’de önümüzdeki Cuma günü il genelindeki 229 ilk ve orta dereceli okuldaki 23 bin 573 öğrenci ve yaklaşık bin 500 öğretmen yarıyıl tatiline girecek ve 9 Şubat günü tekrar okullarına dönecekler.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 11:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?