8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Mine Sultan Göleti açıldı

GÜMÜŞHANE’DE YUVACIK MİNE SULTAN GÖLETİ AÇILDI

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Yuvacık köyünde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan sulama amaçlı Mine Sultan Göleti, telekonferans sistemi ile açıldı.

Açılış törenine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, DSİ 22. Bölge Müdürü Recep Çıtır, Köse Kaymakamı Ali Gökay, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Enver Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada göletin ilçe ve köylere ekonomik katkı ve gelir sağlayacağını belirterek, “Boş duran insanımız çalışacak. Köylerimizden su bolluğu sayesinde göç vermeyip göç alacak duruma gelmiş olacağız. Bu güzel hizmeti ilimize getirenlere teşekkür ediyorum” dedi

Açılışta konuşan Milletvekili Yahya Doğan ise, “Bugün burada hayırlı bir iş için bulunuyoruz. Hükümetimiz göreve geldiği gün itibari ile hizmet etmeye devam ediyor ve devam edeceğiz. Ben bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Buralarda su bulunmazdı su için kavgalar olurdu ama şu an çok şükür bu sorunun üstesinden geldik. Devletimizden başbakanımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Milletvekili Kemalettin Aydın ise “Keşke 80 li yıllarda başbakanımız başbakan olsaydı, Cumhurbaşkanımızda cumhurbaşkanı olsaydı. Ülkemiz o zaman tüm dünyaya hükmeden bir seviyede olurdu. Hizmetler ardı ardına halkımızın ayağına kadar getirilmiş olurdu. Bugün bu mesafeyi kapatmanın peşindeyiz. Hizmetlerimiz bölgemizde eksilmeden devam edecek bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından telekonferans sistemi ile göletin açılışı protokol üyelerinin kurdelasını kesmesinin ardından Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapıldı. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü tarafından Yuvacık köyü Poygun Deresi üzerine yapılan gölet 152,8 hektar alan sulayabilecek kapasitede olacak.

GÜMÜŞHANE’DE YUVACIK MİNE SULTAN GÖLETİ AÇILDI
GÜMÜŞHANE’DE YUVACIK MİNE SULTAN GÖLETİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2010 Cumartesi 16:05:00
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 16:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?