8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

MYO'larda tadilatlar sürüyor

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın beraberinde Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’la birlikte Torul ve Kürtün’de incelemelerde bulundu.


Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde bulunan Devlet Su İşleri tesislerinin, Üniversiteye devredilmesinin ardından ilçede resmi olarak Üniversite bünyesinde Meslek Yüksek Okulu açılmış fakat altyapı tamamlanmadığı için öğrenci alımı gerçekleşememişti.


Tesislerde Rektör Günaydın, Yapı İşleri Daire Başkanı Osman Yener Kızılet, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Kürtün İl Genel Meclisi Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güvendi ve bir grup Kürtün’lü hayırsever ile incelemelerde bulunan Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada Özkürtün’deki tesislerin eğitime açılması açısından yeterliliğinin tespit edildiğini fakat tamirat ve tadilat işlemlerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Bu işlemlerin de Kürtün vadisindeki hayırsever vatandaşlar ve kamu eli ile yapılacağını belirten Aydın, “Kampus alanını rektörümüz ve hayırsever vatandaşlarımızla gezdiğimizde üniversite için yeterliliğine karar verdik. Devlet Su İşlerinden binaların projelerini aldık ve üniversite yapı dairesine verdik. Üniversitenin belirleyeceği fiziksel altyapı hazırlıklarına buradaki hayırsever hemşehrilerimiz bir ucundan başlayacaklar. Üniversitemiz kampus alanı içerisindeki hangi binaların ne amaçla kullanılacağı, hangi yerlerin sınıf olacağı tarzındaki çalışmasını tamamlayıp projeyi bize takdim edecek, bizde el birliği ile, Kürtün havzasının el birliği ile ve kamunun diğer kaynaklarını da işin içine katarak oranın bu yıl tamamlanıp, önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci alabilecek duruma gelmesi için bir çalışma başlattık.

Hemşehrimiz İhsan Topkara ve diğer hayırsever vatandaşlarımız binaların tadilat işlerini tamamlayacaklar. Üniversitemiz bu yıl öğretim üyesi alacak ve önümüzdeki yıl inşallah öğrenci alacağız.” dedi.


Torul ilçesinde de incelemelerde bulunduklarını ifade eden Aydın, oradaki yüksek okulun öğrenci alabilmesi için öncelikle kampus alanı içerisindeki okul ve lojmanların Üniversiteye devredilmesi gerektiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 19:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?