8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Okuma kampanyası devam ediyor

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun 2008 yılı Ocak ayında başlattığı 'Okuyan Gümüşhane' projesi devam ediyor.


Proje kapsamında İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın bazı okul ve dersanelerden temin ettiği kitapları Vali Salihoğlu'nun makamında Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.


Burada gazetecilere bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, projenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel talimatı ile başlatıldığını belirterek, kamu ve özel kuruluşlar ile işadamlarının çeşitli şekillerde bu projeye destek verdiğini söyledi.


Salihoğlu,projede öncelikli olarak köy okullarına ve kırsal kesimdeki ilköğretim okullarına kitap desteği sağlandığını belirterek, "Kırsal kesimlerin yanısıra şehir merkezlerinde de kahvehanelerde insanlarımızı kitap okumaya yönlendiriyoruz. Kahvehanelerde mini kütüphaneler kurdurup, buralara yerel gazetelerimizi alıyoruz." dedi.


Yaklaşık bir yıldan beri devam eden projeye son olarak Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın'ın çeşitli yerlerden temin ettiği kitaplarla katkı sağladığını belirten Salihoğlu, "Önemli olan çocuklarımızın yararlanabileceği güncel kitaplarla güncel ihtiyaçları gidererek öğrencilerimize iletmemiz lazım. Burada da ders kitapları ve çocuklarımızın okuyacağı kitaplar var. Kampanyamız bundan sonra da devam edecek. Hayırseverlerimizin elinde kitap olanların katkısını ve desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.
Bir gazetecinin kamu kuruluşlarında oluşturulan kitap okuma köşeleri ile ilgili sorusuna cevap veren Salihoğlu, bu kitap okuma köşelerinin sürekli kalacağını, kitapları korumanın gerekliliğine de değinerek, "Kitapları da korumak lazım ki daha çok kişi okusun. Bu nedenle bütün Gümüşhane’yi tekrar okumaya davet ediyoruz." dedi.
İl Özel İdaresi kaynaklarından ildeki kütüphanelere kitap alındığını hatırlatan Salihoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin aynı zamanda bir kültür ve turizm birliği olduğunu ve birlik bütçesinde de kitap alımı için ödenek olduğunu söyledi. Salihoğlu, "Biz her yıl muhtelif sayıda birlik bütçesinden ve özel idare bütçesinden aldığımız kitapları ildeki 13 faal kütüphaneye, okullarımıza dağıtıyoruz. Son olarak geçtiğimiz günlerde Hemşehrimiz Mustafa Çalık’ın yazdığı ermeni meselesi ile ilgili kitaplardan bir grup alarak kütüphanelerimize dağıttık. Yine Gümüşhaneli hemşehrilerimizin yazdığı kitaplar var. Onlardan da haberdar oldukça alıyoruz, kütüphanelerimize, okullarımıza dağıtıyoruz." dedi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ise amaçlarının başarıya susamış olan öğrencilerin bu düşüncelerinin daha üst seviyeye çıkararak geleceklerini yönlendirmede katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yalçın, bu kampanya ile birlikte öğrenciler ve Vali Salihoğlu sayesinde daha önce var olan okuma alışkanlığını tekrar kazandığını belirterek, kampanya ile birlikte birçok kitap okuduğunu söyledi.
Yalçın, kitapların temini noktasında kendisine yardımcı olan Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Necati Kudu'ya, Yükseliş Dersanesi ve dersanenin Fen Bilgisi Öğretmeni Asım Kılıç'a, Karadeniz Pi Analitik Dersanesi yetkililerine ve dersane öğretmeni Serdar Küçükakyüz'e göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, herkesi kampanyayı desteklemeye davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 20:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?