8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

'Sadak Barajı vefa borcumdur'

 Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kurtuluş etkinlikleri için geldiği Gümüşhane'de AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımlarla kıyaslandığında AK Parti hükümetinin 5 yıl içerisinde yaptığı yatırımların ülkeye verdiği değerin daha net görüleceğini belirterek, "Bu zamana kadar gelip geçmiş hükümetlerin yapamadığını biz 5 yıl içinde fazlasıyla yaptık. Ben uzun yıllar devletin önemli birimlerinde görevler yaptım. Gördüğüm tek bir şey var. Koalisyon hükümetleri milletimize hiçbir şey verememişlerdir. Hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 devleti arasına sokmaktır. Bunu da başaracağız çünkü bizler devlet olarak, millet olarak büyük düşünüyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, yaşanan ekonomik krizle ilgili yaptığı açıklamada ise geçmişte yaşanan krizlerin sorumlusunun hükümetler olduğunu, fakat şuan ki durumun Amerika ve Avrupa'dan kaynaklanan kriz olduğu belirtti.

Kelkit'te yapılacak Sadak Barajı ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Eroğlu, "Sadak benim vefa borcumdur. Barajı DSİ'nin 2009 yatırım programına aldık. En yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. 5 milyon TL de para aktardık. 40 yılı aşkın bir zamandır yapılamayan Sadak Barajı'nı bu yıl çözeceğiz. Bu baraj Kelkit için son derece önemli" diye konuştu.

Programa AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Prof. Dr. Yahya Doğan, Ordu Milletvekili ve Gümüşhane Koordinatörü Ali Temur, AK Parti Belediye Başkan adayları, belediye başkanları, AK Parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezi'ndeki programın ardından Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra il koordinasyon toplantısına katıldı.

Vali Salihoğlu'nun katılımcılara yaptığı sunumun ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 19:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?