8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

'Sadece huzur istiyoruz'

Türk Eğitim-Sen Gümüşhane Şubesi Başkanı Şevki Aşkın, yayınladığı basın bildirisinde eğitim çalışanları olarak, çok şey istemediklerini, sadece huzur istediklerini söyledi.


Aşkın, ülkenin geleceğini inşa eden eğitimciler olarak huzurlu olmadıklarını, yaşanan zorlukların ve sorumluluk makamında oturanların duyarsızlığının eğitim çalışanlarını ümitsizliğe sevk ettiğini söyledi.
Ülkenin kalkınması için gece gündüz gayret gösteren eğitim çalışanları olarak çok şey istemediklerini, sadece biraz huzur istediklerini söyleyen Aşkın, “Özellikle son altı yıldır yaşadıklarımızdan, MEB’in eğitim çalışanlarına karşı olumsuz bakış açısından rahatsızız. Haksız, hukuksuz ve usulsüz uygulamalardan rahatsızız. Atama ve görevlendirmelerde yerleşen “Benim adamım” anlayışından rahatsızız. Sendikalara ve dolayısıyla eğitim çalışanlarına kulakların tıkanarak “Ben bilirim ben yaparım, siz uyarsınız” şeklindeki çağ dışı yönetim anlayışından rahatsızız. Çağ atladığı ifade edilen eğitimimizde, eğitim çalışanlarının mutsuz ve huzursuz kılınmasından rahatsızız.” dedi.


Türkiye’deki birçok ilde okul ve kurumların idaresinin vekaletle yürütüldüğünü ve bu konuyu defalarca gündeme getirdiklerine ifade eden Aşkın, birçok ilde yapılamayanı yaparak Gümüşhane’deki okul müdürlerinin atamalarını gerçekleştiren Vali Enver Salihoğlu’na ve Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’a teşekkür etti.
Akın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerin ek derslerinin hesaplanma yöntemi, Maliye Bakanlığı tarafından değiştirilerek; öğretmenin, neredeyse ek ders almaması esası getirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda kendi personelinin kazanılmış haklarını koruyamadığı gibi, yapılan bu uygulama bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından savunulmuş ve hatta öğretmenin verilen hakları istismar ettiği suçlamaları bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılmıştır. Büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalan eğitim çalışanlarının 2008 yılı tedavi yollukları hala ödenmemiştir. Bu durum, sosyal devlet ilkesiyle bağdaşmamaktadır. MEB, çalışanlarının tedavi ihtiyacını karşılayamayan zavallı bir bakanlık durumuna düşürülmüştür. Bu dönemde çıkarılan yönetmeliklerle, eğitim çalışanlarının aile bütünlüğü bozulmuş, öğretmen eşler ayrı ayrı illerde görev yapmak zorunda bırakılmıştır. Master ve doktora yapan öğretmenlerin kazanılmış hakları ellerinden alınmış, kendini geliştirmek isteyen öğretmenler teşvik edilmeleri gerekirken tam aksine adeta cezalandırılmıştır.”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 13:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?