8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Seda'nın karne sevinci

AKCİĞER HASTASI KÜÇÜK SEDA KARNESİNİ EVDE ALDI

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde akciğer kanaması hastası 13 yaşındaki Seda Nas, karne sevincini evinde yaşadı.

Kelkit ilçesinde 7. sınıfa kadar normal olarak eğitim öğretimine devam eden ve 7. sınıftan sonra yakalandığı akciğer kanaması hastalığı sonrasında Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Kelkit kaymakamı Ayhan Işık‘ın işbirliği ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın Evde Eğitim Projesi kapsamında Kelkit ilçesi Bahçelievler mahallesindeki evinde eğitimini sürdüren 13 yaşındaki Seda Nas, Kelkit Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin elinden karnesini aldı. Küçük Seda, karnesinde gördüğü notlar ve kendisine verilen hediyelerle karne sevincini yaşadı.

Seda’nın eğitimden geri kalmaması için gereken her şeyin yapıldığını belirten ilçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, "İlçemizde tek öğrencimiz evde eğitim görüyor. İyileştiği zaman diğer karnesini arkadaşları ile birlikte okulda alacak” dedi.

Anne ve babasının ilçeye bağlı Kılıçcı köyünde ikamet ettiği öğrenilen Küçük Seda’nın bakımı ile yakından ilgilenen dedesi Celal Taşdelen, torununun 5 yıl önce rahatsızlandığını belirtti. Cemal Taşdelen (66), "Trabzon'da 2008'de ,'ekstrensek alerjik alveolit' teşhisi konuldu. Fransa'da tahlilleri yapıldıktan sonra ameliyatla akciğerinin yüzde 60'ı alındı. Bu arada okuldan geri kalmaması ve 8. sınıfı okuyabilmesi için gerekli mercilere başvuruda bulundum. Valimiz, kaymakamımız ve Kelkit Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü'nün yardımları ile Seda şimdi evde öğrenimini sürdürebiliyor. Bu imkanları sağlayanlara teşekkür ediyorum. Seda'nın oksijen tüpü ve solunum cihazı olmadan bir yere gitmesi mümkün değil" diye konuştu.

İlçe Kaymakamlığına vekalet eden Köse Kaymakamı Seçkin koçak “ Seda kızımız okuyup doktor olacak. Kızımızın başarılı olacağına inanıyorum. Kendisine destek veren tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seda Nas'ın bir yıl önce Kılıçcı İlköğretim Okulu'ndan geldiğini ve derslerinin çok iyi olduğunu söyleyen öğretmeni Nihal Aygün "Geçen yıl okula çok fazla devam edemedi. Hastalığı nedeniyle seviye belirleme sınavına bile girememişti. Ancak çok başarılı bir öğrencimiz. Kendisiyle gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

AKCİĞER HASTASI KÜÇÜK SEDA KARNESİNİ EVDE ALDI
AKCİĞER HASTASI KÜÇÜK SEDA KARNESİNİ EVDE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 17:42:04
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 17:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?