8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Sigara yasağı denetimleri sürüyor

GÜMÜŞHANE’DE SİGARA YASAĞI DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Hükümleri gereği kapalı alanlarda sigara içme yasağına uyulup uyulmadığı konusunda denetimlerine devam ediyor.

Gümüşhane Belediyesi Zabıta memurları Halit Şişman ve İsmail Aslan şimdiye kadar bütün işyerlerinin denetlendiğini belirterek denetlemelerin devam edeceğini belirttiler. Tütün ürünlerinin tüketilmesinin bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Zabıta memuru Halit Şişman, tütün ürünlerinin tüketilmesinin, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilediğini vurguladı.

Zabıta olarak ilgili işyerlerinin denetimlerinin devam ettirdiklerini anlatan Halit Şişman, “Kanuna göre konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyeceği gayet açıktır. Kış ayları nedeniyle bu yerlerde denetimleri artırmayı planlıyoruz. Şunu da belirtmekte fayda var ki vatandaşlarımız kanunlara uygun hareket ederek yasak alanlarda tütün ürünlerini tüketmede gerçekten oldukça duyarlı davranmaktadırlar” dedi.

Zabıtanın denetimlerinin çok yerinde bir çalışma olduğunu belirten vatandaşlar zamanla bu dumansızlığın tiryakiler tarafından da kabullenileceğini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 09:47:02
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 10:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?