8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Sıra gecesi ve hamsi şöleni

Gümüşhane özellikle kış aylarında vatandaşların fazlasıyla rağbet gösterdikleri kıraathaneler ve çay ocakları kültürel faaliyetlerinde icra edildiği yerler olmaya başladı.

“Okuyan Gümüşhane” projesi kapsamında hemen hemen her kıraathanede bir kütüphane ve okuma köşesi oluşturulmuş ve vatandaşlar kitap okumaya özendiriliyor.
Gümüşhane Belediye binası altında hizmet veren ve ismi ile dikkat çeken çay ve sohbet salonu olan Saçıbeyaz Çay Evinde kimi zaman hamsi partileri kimi zaman da sıra geceleri yapılıyor.


Çayevi işletmecisi Fedai Çakır, Gümüşhane’de kuyumculuktan kuruyemişçiliğe, bakkaldan inşaatçılığa kadar birçok işte çalıştığını belirterek, en sonunda Gümüşhane’de çayevi açmaya karar verdiğini söyledi. Çayevinin diğerlerinden farklı olması gerektiği inancıyla, dükkanı açtığı ilk gün çayevine gelen ilk müşterinin ve ardından gelen müşterilerin de saçlarının beyaz olması nedeniyle dükkanının ismini Saçıbeyaz Çayevi koyduğunu ifade etti.


Çakır, şöyle konuştu: “Dükkanı açtıktan sonra günlük yerel ve ulusal gazetelerle müşterilerime hizmet etmeye başladım. Gümüşhaneli Ozan Ersin Karabiber’le haftanın belli günlerinde sıra geceleri yapmaya başladık. Ve kısa zamanda çayevimiz Gümüşhanelilerin aile sıcaklığı bulduğu bir nezih mekân haline geldi. Bir buluşma noktası oldu. Haftanın bir günü kahvemizdeki müşterilerle patates, turşu ve hamsi ziyafetleri vermeye başladık. O kadar işten sonra idealimdekileri gerçekleştirdiğimi görebilmek beni ziyadesiyle memnun etti. Tüm müşterilerime teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?