8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Son anda başvurdu 3. oldu

Gümüşhane Fen Lisesi öğrencisi Merve Şekerli, müracaatın bitmesine bir saat kala hazırladığı eseriyle Türkiye üçüncüsü oldu.


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasının sonuçları açıklandı. Gümüşhane Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Merve Şekerli ‘Kurtuluşun ilk adımı Samsun’ adlı eseriyle önce il genelinde birinci olduktan sonra 81 ilden temsilcinin katıldığı yarışmada ise Türkiye üçüncüsü oldu.
Yarışmaya müracaatın son bir saatinde katıldığını belirten Merve Şekerli, ““Yarışmaya katılımın son günüydü. Okulda afişleri vardı, duyurulmuştu ama hiç kimse yazmamıştı. O sıra okulumuz Edebiyat öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Abdulkadir Avcı gelerek o gün odasını kullanmama izin verdi. Akşam 5’e kadar verilmesi gereken kompozisyonumu ben 4’te bitirmiştim. Aceleyle son saatte yetiştirdik eseri.”


Daha önce il içinde düzenlenen kompozisyon yarışmalarda sürekli derecesinin olan Merve Şekerli, ortaokulda başladığı yazmayı çok sevdiğini söyledi.
Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Olgun, “Merve, ilköğretim okulunda okuduğu zaman bir kompozisyon yarışması düzenlemiştik. O zaman bizim okula atanan yeni Türkçe öğretmenimiz Merve’nin eserini gördükten sonra ‘bunu bu çocuk yazamaz, mutlaka başka birisi yazmıştır diyerek’ itiraz etmişti. O öğretmen arkadaşımız daha sonra Merve’yi sınıfa götürerek rastgele bir konuyu seçmiş ve konuda yazmasını istemişti. Merve öğretmeninin verdiği o konuda da başarılı bir çalışma yapınca öğretmen arkadaşımızın aklındaki tüm şüpheler gitmiş ve birinciliği gönül rahatlığı ile ona vermiştik.” dedi.


Yarışmada dereceye girenleri kabul eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Merve’ye plaket ve laptop hediye etti. Yarışma sebebiyle verilen para ödülünü ise üniversite eğitimi için bankada sakladığını söyleyen Merve Şekerli, bu yıl ÖSS’ye girerek mimarlık okumak istediğini de sözlerine ekledi.
Merve’nin aldığı derecenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ise, Gümüşhane’de nice Mervelerin var olduğunu, onları ortaya çıkarmak için sürekli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Merve kızımız, çok kitap okumasının yararını gördü. Yazmanın en önemli etkenlerinden birisi de çok okumaktır. Çok okuyarak daha fazla kelime öğreniriz, anlamlarını öğreniriz ve konuşurken daha fazla kelimeyle konuşuruz. Bu nedenle bizde 7’den 70’e herkese kitap okumayı tavsiye ediyoruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 14:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?