8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri

Gümüşhane’de Sosyal Güvenlik Haftası geniş bir program ile kutlanmaya başladı.
11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle ilk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Hafta nedeniyle Valilik Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Aytaç Üzülmez, bu yıl ikincisi kutlanan haftanın amacının, “Ülkemizde yeni bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumunu yediden yetmişe tüm paydaşlara tanıtmak, reformları anlatmak, daha önceki Sosyal Güvenlik Kurumlarının olumsuz imajını ortadan kaldırarak, kamuoyunda kurum adına yeni ve olumlu imaj oluşturmak” olduğunu söyledi.


Yeni kurulan Sosyal Güvenlik Kurumunun iştirakçilerden topladığı parayla yine iştirakçilere hizmet vermeyi amaçladığını belirten Müdür Üzülmez, kurumun görevinin de hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve bu hakkın kullanılmasını ve yükümlülüklerini yerine getirilmesini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Üzülmez, geçtiğimiz ay açılan Kelkit Sosyal Güvenlik Merkezinin ardından, Haziran ayı içerisinde de Kürtün ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezinin açılacağını hatırlattı.


Müdür Üzülmez’in konuşmasının ardından kurumla ilgili istatistiki bilgi veren Müdür Yardımcısı Yaşar Yılmaz, 130 bin nüfus baz alındığında Gümüşhane’de 24 bin 227 kişinin 4/a (SSK), 36 bin 123 kişinin 4/b (Bağkur), 37 bin 784 kişinin 4/c (Memur) ve 28 bin 529 kişinin de Yeşil Kartlı ve 2022 sayılı kanuna göre sosyal güvenlik kapsamında olduğunu, bunun yanında da il genelinde toplam 126 bin 663 kişinin Sosyal Güvenlik kapsamında söyledi.


Gümüşhane’nin yüzde 96’sının sosyal güvenlik kapsamında olduğunu belirten Yılmaz, SSK’lıların yüzde 18, Bağkur’luların yüzde 27, Memurların yüzde 29, yeşil kart ve 2022’lilerin ise yüzde 22 oranında olduğunu belirtti. Müdür Yardımcısı Yılmaz, 26 bin 689 aktif çalışanın olduğu Gümüşhane’de 15 bin 651 emeklinin de kayıtlı olduğunu ifade etti.


Yapılan konuşmaların ardından hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Resim yarışmasında birinci olan Osman Furkan Yıldırım’a tam altın ve kitaptan oluşan ödülünü Vali Vekili Mehmet Demiral, ikinci olan Gülçin Beşiroğlu’na yarım altın ve kitabını Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, üçüncü olan Hakan Suat Başer’e çeyrek altın ve kitabını da Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Aytaç Üzülmez verdi. Yarışmada dereceye giren üç öğrencinin de Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi oldukları öğrenildi.


Hafta nedeniyle kamu kurumlarını ziyaret, stant açılması, sivil toplum örgütlerini ziyaret, işverenlere plaket ve ağaç dikme töreni gibi etkinlikler düzenlenecek.

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 16:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?