8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Tekelcilere kar altında destek

GÜMÜŞHANE’DE TEKEL İŞÇİLERİNE KAR ALTINDA DESTEK

Gümüşhane’de TEKEL işçilerine destek olmak için konfederasyonlar tarafından alınan ortak karar gereği sendika temsilcileri açıklama yaptı.

Zafer Meydanı’nda toplanan işçi ve memur sendika temsilcileri ile üyeleri adına açıklamayı Türk-İş Gümüşhane Temsilcisi Erdoğan Gök yaptı.

Öğlen saatlerine denk gelen ve hafif kar yağışı altında gerçekleştirilen açıklamada Türk-İş İl Temsilcisi Erdoğan Gök, siyasi iktidarın 32 bin 4-C mağduruna onbinlerce yeni mağdur eklemek için çaba harcadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın “yatarak para kazanıyorlar” ve “fazla oluyor” ifadelerini doğru bulmadıklarını ifade eden Gök, şöyle konuştu: “Tekel işçilerinin yalnız olmadığını 17 Ocak Sıhhiye Mitingi ile gösterdik. 4 Şubat günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak bir kez daha göstereceğiz. Hükümetin işçilere yönelik tutumu bu kadar açık iken; 22 Ocak 2010 tarihli açıklamasında 49 ilde patronlara uygulanan teşviklerin hem süresi hem de kapsamı genişletilmiştir. Anlaşılıyor ki, hükümet sadece işçiye geldiğine şahin kesiliyor. Batırılan bankalara, hortumlamalara ve her istediğinde sermayeye kaynak bulabilen hükümet, sıra işçilere geldiğinde halkın vergisini yerinde kullanmak gerektiğini hatırlıyor.”

Hükümetin 15 Aralık tarihinden bu yana Ankara’da hak ve ekmek mücadelesi veren TEKEL işçilerine karşı duyarsız kalmasını protesto ettiklerini ifade eden Gök, TEKEL işçilerinin mücadelesinin kendilerinin mücadelesi olduğunu ve bu mücadelenin de emek örgütlerini bir araya getirdiğini söyledi.

Açıklamasının son bölümünde eylemlerin hükümetin seslerini duyması ve halkı taleplerinin gereğinin yerine getirilmesi için olduğunu vurgulayan Gök, “TEKEL işçilerinin mücadelesi Türkiye İşçi Sınıfının mücadelesi olmuştur” diyerek, ücretsiz köle olmamak, güvencesiz, sigortasız, taşeronda 4-C ile çalışmamak için, yeterli ücret, sendika hakkı, insanca yaşamak ve TEKEL işçileri ile dayanışma için birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

Basın açıklamasına Türk-İş (Yol-İş, Belediye-İş), Kamu-Sen, KESK (Eğitim-Sen) başkanları ve üyeleri katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erkan Pelit ve Memur-Sen İl Temsilcisi Veli Ağaç’ta hazır bulundu.

Açıklamanın ardından sendika temsilci ve üyeleri sessizce dağıldılar.

GÜMÜŞHANE’DE TEKEL İŞÇİLERİNE KAR ALTINDA DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 13:13:05
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 20:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?