8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Tomara Şelalesi'nde festival

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde bu yıl 1.si yapılan Tomara Şelalesi Kültür ve Turizm Festivali başladı.


Şiran Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği festivalin açılışı Pazar alanında yapılan törenlerle gerçekleştirildi.


Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, eşi Sabiha Salihoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Şiran Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Festival Ağası Mustafa Yıldız, kamu kurum müdürleri, çok sayıda işadamı ve vatandaşlar katıldı.


Açılış töreninde bir konuşma yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, bu yıl 35’e yakın şenliğin yapıldığı Gümüşhane’de, Şiran Tomara Şelalesi festivalinin kamu kaynakları ile yapılmadığını belirterek, “Bu etkinliğimize katkı sağlayan değerli işadamlarımıza, Şiranlılara ve değerli ağamıza teşekkür ediyorum. Biz kamu kaynaklarını kullanacak çok yer buluyoruz. Bizim kaynaklarımız çok zengin değil. Bu bakımdan ilimizde sayısı 35’i bulan bu etkinliklerin işadamlarımız, hayırseverlerimiz, sanatçılarımız tarafından karşılanması bizi son derece memnun ediyor. Kamu kaynaklarını başka yerlere kullanalım. Bu etkinlikleri birlikte örgütleyelim, yürütelim, maliyetlerini birlikte çıkartalım, birlikte karşılayalım, birlikte bir araya gelerek sorunları ortaya koyarak çözüm yollarını ortaya koyarak bu şenlikleri değerlendirmiş oluyoruz.” dedi.


Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise, Gümüşhane’nin her yerinden birbirinden güzel olduğunu ifade ederek, şenliklerin asıl amacının gelenek, görenek ve kültürel bağları güçlendirmek, yeni nesillere aktarmak, dostluğu, kardeşliği ve huzuru artırmak olduğunu söyledi.


Şiran Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit konuşmasında, festivallerin yapılan bölgenin ekonomik kültürel ve sosyal yapısını tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Festivallerle birlikte unutulan yüz tutan değerler hatırlanmakta ilçenin gelişimi açısından bölgenin gelişimi açısından ilerlere taşınabilmesi için nelerin yapılabileceği hususunda yeni açılım ortaya çıkarmaktadır.” dedi.


Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak ise konuşmasında Şiran’ın Gümüşhane’nin ikinci büyük ilçesi olmasına rağmen dışarıdaki potansiyeline ve hak ettiği yerde olmaması noktasına vurgu yaparak, birincisi düzenlenen festivalin Şiran ilçesinin kalkınması ve tanıtılması noktasında önemli ivmeler kazandıracağını söyledi.


Törende festival ağası Mustafa Yıldız, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 21. Dönem Gümüşhane Milletvekili Bedri Yaşar’de birer konuşma yaptılar.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile birlikte şenlik stantlarının açılışı gerçekleştirildi.


Yöresel yemek ve köy derneklerinin de açtığı sergileri ilgi ile gezen protokol üyeleri daha sonra alanda kurulan çadırda yemek yediler.
Festivalin diğer bölümünde ise Koruluk barajında su sporları gösterileri yapıldı. Buradaki gösterilerde yağlı direkten bayrak alma, yüzme, yelken yarışmaları yaparken jet ski gösterileri de gerçekleştirildi.
Yarışmalarda Gümüşhane Sivil Savunmaya bağlı dalgıçlar baraj gölünde hazır bulundu.
Festivalin akşam programında ise Pazar alanında Cemal Kaya, Semra Algül, Zeynel İbiş, Selahattin Tanış ve Aşık Kazanoğlu konseri gerçekleştirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 10:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?