8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Trafolar yeraltına alınıyor

GÜMÜŞHANE’DE TRAFOLAR YER ALTINA ALINIYOR

Gümüşhane Zafer Meydanında bulunan elektrik trafo binası tamamen yıkıldı. Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, katlı otoparktaki yerine taşınan trafo Belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Binanın yıkımında gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra toz salınımının azaltılması için itfaiye aracı bölgede hazır bulundurularak sürekli su sıktı.

Yıkımı izleyen Belediye Başkanı Mustafa Canlı, yıkımla beraber meydanın adeta nefes aldığını söyledi. Zafer Meydanının Gümüşhane’nin vitrini olduğunu vurgulayan Başkan Canlı “Bu çalışmalar gerçekten önemi büyük olan çalışmalardır. Katlı otoparkın yapılması sırasında bu trafonun yer altına alınması planlanarak gerekli planlamalar yapılmıştı. Yapım tamamlandıktan sonra trafonun nakli ve yıkımı yapılması gerekliydi. Bağlantıları kısa sürede yaparak bu sürece katkı koyan Tedaş yönetimine de teşekkür ediyoruz. Hedefimiz bu meydanın tam anlamıyla beraber bittiği bir güne ulaşmaktır. Trafonun yıkımıyla beraber meydana çıkan alanda gerekli düzenlemeler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE’DE TRAFOLAR YER ALTINA ALINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 13:54:04
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?