8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Türk doktorlarına teslim oldu

Gümüşhane Fen Lisesi'nde düzenlenen "5. Cebeli Yaz Okulu" etkinliği için ABD'den gelen Arkansas Üniversitesi öğretim görevlisi Theresa Howlett'in apandisiti patladı.

Karın bölgesinde sancı ve halsizlik şikayetleriyle Gümüşhane Devlet Hastanesi acil servisine müracaat eden Theresa Howlett'te yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda perfore apandisit tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gürol Şen tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından Howlett'i yaz okulunun koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Bayrak, okul yöneticileri, yaz okulu için ABD'den birlikte geldiği arkadaşları ve öğrencileri yalnız bırakmadı.

Cebeli Yaz Okulu koordinatörü Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Theresa Howlett'in hasta olduğunu kendisine telefonla bildirmesinin ardından Devlet Hastanesi Müdürü Hami Özçubukçu'nun kızı Elif Özçubukçu'nun geldiğini ve durumdan babasını haberdar etmesinin ardından hastaneye gittiklerini söyledi.

Hastanede yapılan ilk tetkiklerde apandisitten şüphelenildiğini belirten Bayrak, "Bir takım laboratuar sonuçlarının gelmesini beklediler ve ameliyata alınmasına gerek olduğunu söylediler. Ailesini bilgilendirdikten sonra ameliyata alındı. Doktor arkadaşların özverileriyle çok güzel bir ameliyat yapıldı. Kendisi şuanda istirahatta. Durumunun çok iyi olduğunu, ağrısı olmadığını uyumak istediğini söyledi. Ailesini bilgilendirdim" dedi.

Bayrak, Theresa Howlett'in 3 ve 4 yaşlarındaki çocuklarını ABD'de bırakarak ikinci kez Gümüşhane'ye geldiğini sözlerine ekledi. Öte yandan Theresa Howlett'in Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan ilk yabancı uyruklu vatandaş olduğu öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?