8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Üniversite yatırımları sürüyor

GÜMÜŞHANE’DE ÜNİVERSİTE YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Köse, Kelkit Aydın Doğan ve Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulları’nda bir dizi incelemede bulundular.

Köse, Kelkit ve Şiran Kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda ilçe daire amirlerinin de katılımıyla gerçekleşen inceleme gezisinde kampus alanları, okul binaları, barınma ve yurt sorunları ve eğitim öğretim tefrişatları gibi bir çok konu masaya yatırıldı. Meslek Yüksekokullarının Gümüşhane’nin kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olacağını belirten Vali Salihoğlu “Ülkemizde son yıllarda üniversite eğitimi bakımından önemli yatırımlar yapılmaktadır. Gümüşhane Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte ilimiz bu yatırımlardan önemli bir pay almıştır. Sadece il merkezinde değil, ilçelerimizde de açılan Meslek Yüksekokullarımızın yapılaşma süreci tamamlandığında bu okullarımızın ilimizin kalkınmasında daha etkin bir konuma geleceğine inanıyorum. Özellikle bölgenin ihtiyacına uygun bölümlerin açılması kalkınmamıza önemli bir ivme kazandıracaktır. Bu bakımdan, Temmuz 2010’da Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu organizasyonuyla yapılacak olan 1. Organik Hayvancılık Kongresi’ni çok önemsiyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Merkez Kampus alanında hem fiziki mekanlar hem de eğitim öğretim altyapısı bakımından hızlı bir yapılaşma süreci içerisinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın ise “Üniversitemiz her geçen gün gelişerek büyümektedir. Bu süreçte yalnızca merkez kampus alanında değil; aynı zamanda ilçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarımızda da önemli çalışmalar yapmaktayız. Bu okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizdeki bütün imkanları kullanmakta kararlıyız. Özellikle bölgenin ekonomik kalkınmasında itici güç olabilecek bölümleri açarak ilçelerimize önemli katkılar sağlamak istiyoruz. Ayrıca, ilçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarımızdaki kampus alanı düzenlemesi, okul binası, yurt binası gibi sorunların çözümünde bize destek olan kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak bu okullarımızın daha hızlı bir şekilde gelişebilmesi için ilçe yönetimlerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın daha fazla yardımına ihtiyaç duymaktayız. Çünkü ülkemizde ciddi bir öğretim elemanı sıkıntısı varken; Kelkit’de, Şiran’da yardımcı doçent, öğretim görevlisi gibi kadrolarda bulunan arkadaşlarımız fedakarca çalışmaktadırlar. Bu arkadaşlarımızdan ilçelerimiz adına daha fazla fayda sağlayabilmek için okullarımıza gerekli imkanların hızla kazandırılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE’DE ÜNİVERSİTE YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR
GÜMÜŞHANE’DE ÜNİVERSİTE YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 16:29:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 16:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?