8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Üniversitelilerin kira isyanı

Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler kiraların çok yüksek olduğu ve barınma problemi nedeniyle halk gününe katılarak sorunlarına çare bulunmasını istediler.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi Adil Arslan (19) ve beraberindeki öğrenciler her hafta Salı günleri düzenlenen Halk Günü’ne katılarak sorunlarını anlattılar. Kalacak ev bulamadıklarından ve kiraların çok yüksek oluşundan yakınan öğrenciler toplantıya başkanlık eden Vali Yardımcısı Mehmet Demiral’dan konuya çare bulmasını talep ettiler.

Gümüşhane’de yurtların yetersiz kaldığını ve kalacak yer problemi yaşadıklarını, bunu fırsat bilen ev sahiplerinin de ev kiralarını çok yüksek tuttuğunu dile getiren Arslan “Özel yurtlar pahalı. Kendimize ev tutmak istedik sobalı eve 900, kaloriferli evlere bin 200- bin 400 TL kira isteniliyor. Biz Bursa’da 3 oda 1 salon kaloriferli evde 450 TL kira veriyoruz. Gümüşhane’de bu işe bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Demiral ise öğrencilerin taleplerini dinledikten sonra, “Kiraların pahalı olmasına serbest piyasa olduğu için yasal olarak bir şey yapamıyoruz. Arz talep meselesi ona müdahale edemiyoruz. Kiralık ev için çok fazla talep olduğundan kiralar yükseldi. Yurt sıkıntısı var olduğu bir gerçek. Bunu çözmek için ranzalı sisteme geçerek 150–200 kişilik kapasitemizi artıracağız. Böyle bir çalışmamız var” diye konuştu.

Öte yandan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Genel Sekreteri Avukat Akın Demir ise üniversite öğrencilerine kiralar konusunda yardımcı olunmasını isteyerek “Yıllardan beri üniversite hasreti çeken, üniversitenin kurulması için büyük çaba sarfeden değerli halkımıza şimdi çok önemli görev düşmektedir. Üniversitemize gelen öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmak; onlara kendi yuvalarını aratmayacak ortamlar sunabilmek en başta vazifemiz olmalıdır. Ama maalesef şehrimize gelen yüzlerce öğrenci mağdur edildiği gibi aynı zamanda bu işi fırsata, vurguna dönüştürmek isteyen kimseler bu öğrenci kardeşlerimizin mecburiyetini mağduriyete dönüştürmeye çalışıyorlar. Bir öğrencinin de mağdur edilmeden fırsatçıların eline düşürülmeden eğitimini tamamlamasına yardımcı olun” uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 17:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömerülfaruk ÜLKER IP: 78.188.101.xxx Tarih : 1.10.2009 10:36:14

Biz bu fırsatcılardan yıllardır muzdaribiz. hepsinin Allah bllrn versin. Başka bir şey demiyorum Bir de bu Çocuklar GÜMÜŞANEMİZDE eğitim görecekler Çoooook zor gelirler böyle haberleri duyarlarsa. Bu tip haberler yapılsın kesinlikle karşı değilim.