8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Üniversiteye yerel destek şart

Eski Milli Savunma ve Adalet Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Gümüşhane’nin kalkınmasında Üniversitenin etkin bir rol oynayacağını söyledi.
Sungurlu, Üniversitenin Gümüşhane için önemine değinerek, “Kısa sürede çok yol almak zorundayız” dedi.


Beraberinde GTSO Başkanı İsmail Akçay, Anavatan Partisi İl Başkanı Nadir Özer Kaya, Anavatan Partisi eski İl Başkanları Süleyman Köprülü, Elbeyi Gergin, Parti yöneticileri Yusuf Kullukçu ve Musa Şeker’le birlikte Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ı makamında ziyaret eden Mahmut Oltan Sungurlu, üniversitenin tüm Gümüşhanelilerin yıllardır özlem duyduğu bir kurum olduğunu söyledi.
Geçmişte eğitim alanında birçok hizmetin gerçekleştirildiği Gümüşhane’nin yeni atılımlarla daima ileriye taşınması gerektiğine işaret eden eski bakan Sungurlu, “İlimizin eğitim alanında en büyük beklentisi olan Gümüşhane Üniversitesine hepimiz katkı sağlamak durumundayız. Üniversite hepimizin ortak paydasıdır. Sayın Rektörümüzün de bu doğrultuda çalışmalar yapması memnuniyet vericidir” dedi.
“YEREL DESTEK ŞART”
Yeni kurulan Gümüşhane Üniversitesini gezerek Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ı makamında ziyaret eden Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, üniversitenin şehrin ortak paydası olduğunu söyledi.
Eğitim meselesini öteden beri önemsediğini ve bu doğrultuda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yapan Mahmut Oltan Sungurlu, “Gümüşhane üniversitesinin şehrin her alanda kalkınmasında etkin bir rol oynayacağına inanıyorum. Bu konuda yalnızca sayın Rektör’ün çalışmasını beklemek yanlış olur. Gümüşhane Üniversitesi hepimizin. Her Gümüşhanelinin üniversitemiz için elinden gelen katkıyı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu doğrultuda yerel destek şarttır” dedi.
Adalet ve Milli Savunma eski bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu ve beraberindeki heyete bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, “Gelişim sürecimizi üç ana başlıkta topladık. Bunun birincisi fiziki mekanlar, ikincisi öğretim elemanlarımız üçüncüsü ise öğrencilerimizdir. Üniversitemizin ciddi anlamda yeni fiziki mekanlara ihtiyacı bulunuyor. Yeni kurulan 9 üniversite içinde en fazla ödeneği elde eden biziz. Gelişme alanlarımız üzerinde arkadaşlarımız çok ciddi çalışmalar yürütüyorlar. Elimizdeki kaynaklarımızda önceliklerimize göre hareket edeceğiz” dedi.
“YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK”
Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bir yandan fiziki mekanlarla ilgili sorunlar çözülürken diğer yandan da akademik kadroların oluşturulmaya çalışıldığını belirten Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, “Önümüzdeki eğitim yılında Gümüşhane’de yeni bölümlerin açılmasını planlıyoruz. Bu doğrultuda öğretim elemanı alımlarımızı tamamladık. Daha önce kanunlaşmasına rağmen açılamayan bölümlerimizi açacağız. Gümüşhane üniversitesi ilçelerimizdeki Meslek Yüksek Okullarımızla birlikte bütünüyle bir gelişme sürecindedir” diye konuştu.


“CAZİBE MERKEZİ OLMALI”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, “Gümüşhane’yi diğer illerden ayıran bir takım cazibelerin oluşturulması lazım. Özellikle lojman konusu önemli. Burada inşa edilecek lojmanlar diğer illere nazaran farklı olmalıdır. Gümüşhane Üniversitesinin gelişmesini istiyorsak, atacağımız her adımda Gümüşhane’nin cazibe merkezi haline gelmesini düşünmek durumundayız” dedi.


Oldukça samimi bir havada geçen görüşmede Sungurlu Rektör Günaydın’a çalışmalarında başarılar dilerken, Rektör Günaydın’da Sungurlu’ya teşekkür etti.
Adalet ve Milli Savunma eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, her Gümüşhanelinin üniversiteye destek olması gerektiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:26:05
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 16:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?