8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Uygulamalı kurban kesim kursu

GÜMÜŞHANE UYGULAMALI KURBAN KESİCİ KURSU

Gümüşhane’de Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen Kurban Kesici Kursu’nun uygulama eğitimi Gümüşhane Belediyesi mezbahasında gerçekleştirildi.

Uygulama eğitiminde kesici kursuna katılan kursiyerlere hayvanı en hızlı ve en stressiz nasıl yatırılarak kesim işinin yapılması gerektiği noktasında Belediye Veteriner İşleri Müdür Vekili Ahmet Yaşar tarafından bilgi verildi.

Belediye Veteriner İşleri Müdür Vekili Veteriner Hekim Ahmet Yaşar, “Bu uygulama ile kursiyerlere hayvana müdahale şeklini, kişisel güvenliklerini sağlamalarını, çevreye zarar vermeden çalışmalarını uygulamalı şekilde aktardık. Zaman çok yeterli değil ama kısa da olsa öz olarak yapılan uygulamalı eğitimle ilgililer biraz fikir sahibi olmuşlardır diye düşünüyoruz. Bu eğitimlerin kurban hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi noktasında önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Uygulamalı kurs çerçevesinde hayvanın yatırılıp kesilmesi, soyulup parçalanması, et ve kemiğin ayrılma teknikleri, derinin saklanması gibi değişik bilgiler kursiyerlere uygulamalı olarak anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 08:52:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 09:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?