8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali Salihoğlu Edire Kalesi'nde

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu merkeze bağlı 18 kilometre uzaklıktaki Dörtkonak köyünde bulunan Edire kalesinin çevre düzenlemesi, röleve ve restorasyon projelerinin 2009 yatırım programına alındığını söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hikmet Şen, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım ve Mahalli İdareler Müdürü Çağlayan Turhan ile Dörtkonak köyüne giden Vali Salihoğlu, köydeki kaleye tırmandı.


Kale’nin 2005 yılında Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca taşıdığı mimari öğeler ve tarihi özelliği göz önünde bulundurularak tescil edildiğini belirten Vali Salihoğlu, çevre düzenlemesi, rölöve ve restorasyon projelerinin yaptırılması işinin Kültür ve Turizm Bakanlığının 2009 yılı yatırım programına teklif edildiğini ve Trabzon Rölöve Müdürlüğünce de bu yönde proje dosyası hazırlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Vali Salihoğlu, ilerleyen yıllarda Edire Kalesinin restorasyon ödeneği sağlanarak kalenin kültür turizmine açılacağını da ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?