8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali Salihoğlu’ndan 5 Şubat talimatı

VALİ SALİHOĞLU’NDAN 5 ŞUBAT TALİMATI

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezi etüt çalışmaları kapsamında kurum müdürlerine “5 Şubat’a kadar bitirin” talimatı verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından, Gümüşhane kent merkezinin eski yerleşkesi olan Süleymaniye Mahallesinde yapımı planlanan kayak merkezinin Turizm Bölgesi olarak ilan edilmesi için bir dizi çalışma başlatıldı.

Çeşitli Bakanlık, Genel Müdürlük ve Gümüşhane Valiliğine gönderilen yazı gereği, ilgili kurum müdürleri Vali Enver Salihoğlu başkanlığında toplantı düzenlediler.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Salihoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Hasan Erkal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Tarım, Turizm, Bayındırlık, Defterdarlık, Tapu Sicil, Kadastro, Gençlik ve Spor, Afet ve Acil Durum müdürlüğü yetkilileri katıldı.

İlgili kurumların yetkililerinin tamamının hazır bulunduğu toplantıda, Vali Salihoğlu, Turizm Bakanlığının Süleymaniye Mahallesi potansiyel kayak alanının kış sporları turizm merkezi ilan edilmesine yönelik etüt çalışmalarına başladığını belirterek, “Kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla 4957/2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca bölgenin ‘Turizm Merkezi’ ilan edilmesi ve sonrasında da fiziki planlamaya esas olacak şekilde yetki alanımız kapsamında kalan konularla ilgili bakanlık bizden görüş istedi.” dedi.

Vali Salihoğlu, Bakanlık’tan istenen görüşleri kurum müdürlerine ileterek, çalışmaların en geç 5 Şubat tarihine kadar tamamlanması talimatını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:25:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 20:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?