8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vali yol çalışmasını inceledi

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu Gümüşhane-Bayburt karayolundaki bölünmüş yol çalışmalarının 5,7 kilometrelik bölümünün bu yıl içinde bitirileceğini söyledi.


Beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın ve Şantiye Sorumlusu Fahri Uçan’la birlikte yolda incelemelerde bulunan Salihoğlu, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


Vali Salihoğlu, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 13 Mart tarihinde ihale edilen yolu alan müteahhit firmanın 30 Mart tarihinde işe başladığını ve bugüne kadar 450 bin TL’lik hak ediş karşılığı yol gövdesinin oluşturulması kapsamında yan ariyet kazısı ve dolgu çalışmalarının yapıldığını ve devam ettiğini söyledi.


İşin 4 milyon 300 bin TL’lik keşif bedeli olduğunu fakat 1 milyon 803 bin 972 TL’ye ihale edildiğini ifade eden Vali Enver Salioğlu, müteahhit firmanın hızlı bir çalışma içerisinde olduğunu ve yolun 16 Ekim’e kadar ulaşıma açılacak şekilde bitirileceğini belirtti.


Vali Salihoğlu şöyle konuştu: “Müteahhit firmamız bugüne kadar 200 bin metreküp kazı ve 10 bin metreküp dolgu yaptı. Yolun tamamımın kazı miktarı 400 bin metreküp, dolu miktarı ise 15 metreküp civarında olacağı hesaplanıyor. Bu çalışma temposu ile yol gövdesinin oluşturulmasındaki kazı ve dolgu çalışmaları en kısa zamanda bitirilmesi bekleniyor. Yol yapım çalışmaları İl Özel İdaremiz ve Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü mühendisleri tarafından sürekli denetleniyor. Toplam 5,7 kilometrelik yolu asfalt seviyesine kadar sanat yapıları ve temel dahil komple yol yapımının Ekim ayı içerisinde bitirilmesini bekliyoruz.”
Öte yandan aynı yolda 2008 yılında ihalesi yapılan sanat yapılarının inşaat çalışmaları da devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?