8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Vergi mükelleflerine başarı belgesi

GÜMÜŞHANE’DE 35 YILI AŞAN VERGİ MÜKELLEFLERİNE BAŞARI BELGESİ

Gümüşhane Defterdarlığı 21. Vergi Haftası nedeniyle 35 yılı aşan vergi mükelleflerini ve vergi dairesi personellerine başarı belgesi verdi.

Etkinlikler çerçevesinde İl Defterdarı Sedat Ayyıldız ve beraberindeki heyet Atatürk Anıtı önündeki tören sonrası Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Valililik Toplantı salonunda vergi mükellefine ve vergi dairesi personellerine başarılarından dolayı ödül töreni yapıldı.

Törende konuşan İl Defterdarı Sedat Ayyıldız, kamuoyunda sağlıklı vergi bilinci oluşması ve toplumun her kesiminin benimsenmesi adına her yıl Vergi Haftasını kutladıklarını belirtti. En büyük hedeflerinin vatandaşta vergi bilinci geliştirmek ve vergiye gönüllü uyumu sağlayarak kayıp dışı ile mücadele etmeyi amaçladıklarını ifade eden Defterdar Ayyıldız görevlerini adalet içerisinde sorumluluk bilinci ile ve çözüm mükellef odaklı olarak yerine getirmeye dikkat ettiklerini söyledi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise vergiye kayıtlı olmanın başlı başına önemli bir olay olduğunu belirterek vergi vermenin kazanca bağlı olduğunu ve kayıtlı olmanın yurttaşlık görevi olduğunu söyledi. Her mükellefin bulunduğu yerde Vergi Dairesine kayıtlı olmasını ifade eden Vali Salihoğlu bu şekilde yapılmasının devlet için de önemli bir olay olduğunu söyledi.

Gümüşhane’nin vergi sıralamasında yedinci sırada olmasının Gümüşhanelilerin devlete bağlılığını gösterdiğini belirten Vali Salihoğlu “Topladığımız vergi az olabilir ama devlete olan bağlılık Gümüşhane’nin Türkiye’de iyi bir yerde olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Daha sonra törende 35 yılı aşan vergi mükelleflerinden Zekai Araz, Gülden Mert, Talat Aygün, Temel Yavuz ve Orhan Metin Kurt’a ve Vergi dairesi personellerinden İsmail Akbaş, Kenan Aygün, Gonca Doğan, Emin Arslan ve Kanber Türkyılmaz’a başarılarından dolayı Teşekkür belgeleri verildi.

Kokteyl ile sone eren programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Defterdarı Sedat Ayyıldız, vergi mükellefleri ve verdi dairesi personelleri katıldı.

Vergi haftası boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında Oda Başkanları ve Mükellefleri ziyaret, İlk ve Orta Öğretim Okullarında vergi bilincini aşılamaya yönelik etkinlikler, öğrencilere hediye dağıtımı ve Vergi bilincini artırmaya yönelik şehrin muhtelif yerlerine afiş asılması gibi etkinlikler yapılacağı belirtildi.

GÜMÜŞHANE’DE 35 YILI AŞAN VERGİ MÜKELLEFLERİNE BAŞARI BELGESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:03:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?