8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yayla turizmi misafirlerini bekliyor

Gümüşhane’nin Yağmurdere vadisinde yer alan ve yayla turizminin gözbebeği konumundaki Taşköprü Yaylası’nda sezon açıldı.

Kış mevsiminde sadece macera severlerin uğradığı, metrelerce karın altında misafirlerine kavuşacağı günü bekleyen Taşköprü Yaylası, yazın gelmesiyle birlikte tekrar ilgi odağı oluyor.


Taşköprü’de bulunan Akgüller Turistlik Tesisleri Sahibi Osman Akgül, 5 metre yüksekliğinde karla kaplı yolun taranmasıyla sezona başladıklarını belirterek, “Son yıllardaki en büyük kar yağışı bu sene gerçekleşti. Her yıl bu zamanlarda Taşköprü’ye çıktığımızda kürtük yerlerinde 2–3 metre kar olurdu. Bu yıl ise yaklaşık 5 metre karla mücadele ettik. Yaz aylarında güzelliğine doyulamayan Taşköprü’müz 5 metrelik karın altında da bir başka güzel görünüyor.”dedi.
Geçtiğimiz hafta ulaşıma açılan yolla ilgili Vali Enver Salihoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın’a teşekkür eden Akgül, zorlu şartlar altında çalışan Özel İdare personeline de teşekkür etmeyi unutmadı.


‘DÜNYAYA NAM SALAN GÜZELLİK’
Trabzon sınırında yer alan ve yoğun olarak Trabzonluların kullandığı Taşköprü civarındaki yaylalara yayla halkı Haziran ayı itibariyle göç etmeye başlarken turistik işletmeler Nisan’dan itibaren Aralık ayına kadar yayla havası solumak, Taşköprü’nün dünyaya nam salan soğuk suyundan içmek, eşsiz güzelliğini görmek isteyen yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Taşköprü’de bulunan turistlik işletmelere yabancı turistler son yıllarda büyük ilgi gösterirken, bu bölgenin turizm potansiyeli göz kamaştırıyor.


‘YOLLAR TÜNEL GİBİ OLDU’
Doğal güzellikleriyle gelen turistlerin ayrılmak istemediği ve 4 mevsimin yaşandığı Taşköprü’de bulunan 5 metrelik kar ise görenlerin adeta dudağını uçuklatıyor. Gümüşhane İl Özel İdare ekiplerinin mücadelesiyle açılan yollar adeta bir tünel görüntüsü kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 11:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?