8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Yılmazer'den veda yemeği

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, düzenlediği basın toplantısında 5 yılda Gümüşhane İl Özel İdaresi eli ile 131 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.


29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmayan mevcut meclis başkanı Yaşar Yılmazer, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmazer, görev süreleri boyunca 16 meclis üyesi arkadaşı ile birlikte çok önemli kararlar aldıklarını ve bu sürede 2 Vali, 1 Özel İdare müdürü ve 3 Genel Sekreter ile çalıştıklarını söyledi.

Toplantının başında 5 yılda neler yaptıklarını anlatan Yılmazer, Özel İdare eli ile 69 milyon 547 bin TL’lik kaynak kullandıklarını bunun yanında da 60 milyon 453 bin TL’lik KÖYDES ödeneği, 1 milyon 350 bin TL’lik İller Bankası kar payı ve AB hibe fonlarından 750 bin Euro’luk kaynakla işler yaptıklarını söyledi.


Gümüşhane’de susuz ve yolsuz köy olmadığının altını çizen Yılmazer, kaynak suyu yetersizliği nedeniyle bazı yerlerde suyun yetersiz olabileceğini de hatırlatarak, “Görev süremiz boyunca Süleymaniye ve Çakırgöl bölgesinin turizm bölgesi ilan edilmesi, Atatürk Stadyumunun kamulaştırılması, Bağlarbaşı mahallesinde ki fakülte binasının yanında bulunan YİBO’nun üniversiteye devri, Vilayetler hizmet birliği aracılığı ile kız meslek lisemizin yanına yapılan öğrenci yurdu ve buna benzer 229 büyük projeyi gerçekleştirdik. Bunun yanında İl Özel İdaremizin düştüğü ekonomik sıkıntıyı aşmak için ülke genelinde il genel meclisleri ile birlikte ortak hareket ederek ödeneklerin arttırılması konusunda tavsiye kararları alarak bunları bakanlıklara ulaştırdık.” dedi.


Çok önemli işler yaptıklarını fakat anlatmayı beceremediklerini belirten Yılmazer, “Karalarımızın çoğunu oy birliği ile aldık. Çalışmalarımızda her zaman şeffaflığı esas aldık. Belkide Türkiye’de ilk defa meclis toplantılarımızı ilk defa canlı yayınla internete açtık. Ayrıca www.gumushaneozelidare.gov.tr adresli sitemizde aldığımız bütün kararlar mevcut. Önemli kararlara imza attığımızı düşünüyorum. Sizlerin aracılığı ile bir kez daha çalışmalarımızda bize destek olan Gümüşhane kamuoyuna ve kurumlarına teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantının ardından Başkan Yılmazer, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 19:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hacı SELVİ IP: 78.181.112.xxx Tarih : 17.03.2009 21:38:32

Öncelikle görev süresi boyunca almış olduğu görevin sorumluluğunun bilincinde olup elinden geldiğince  memleketine hizmet etmekten başka hiç bir şey düşünmeyen ve yapmayan elinden geldikçe GÜMÜŞHANEMİZİ gelişmesinde ve büyümesinde fedakarlık gösteren sayın BAŞKAN Yaşar YILMAZER'e en kalbi duygularımla teşekkür ederim ve şunuda söylemek isterim bu memleket senin gibi dürüstleri çoooook arayacak onlar gibi sende yeseidin sende onlar gibi hortumlasa idin  senden iyi olmayacaktı onların gözünde ama en iyisini yaptın sen halkın gözünde bi kahramansın artık. aynızamanda GÖNÜLLERİN EFSANE MECLİS BAŞKANISIN bir ömür boyu bu millet dürüstlüğüne minnettar kalacaktır.saytgılarımla  dilerim gelenler de senin gibi dürüst olur .....