28
Eylül
2024
Cumartesi
TOSYA - KASTAMONU

Tosya tekstili Avrupa pazarında

Hey Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sami Uzuner, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde üretilen tekstil ürünlerini Avrupa ülkelerine sattıklarını belirterek, ''Özellikle Avrupalı kadınların ürünlerimizi tercih etmesi bizi sevindiriyor'' dedi.

Uzuner, yaptığı açıklamada, fabrikanın 2 yıldır Tosya'da faaliyet gösterdiğini ifade ederken, Çankırı ili Çerkeş İlçesinde açtıkları fabrika ile birlikte her geçen gün hedef büyüttüklerini söyledi.

Bankacılık sektörü ile iş dünyasının deneyimli ismi Aynur Bektaş ve kardeşleri tarafından kurulan Hey Tekstil'in işsizlik sorununa da bir anlamda katkı sağladığını belirten Uzuner, bir çok il ve ilçeye açtığı fabrikalarla yöreye iş imkanı yarattıklarını kaydetti.

Tosya'da toplam 330 kişilik istihdam sağladıklarını anlatan Uzuner, 2009 yılı başlarında bunu 500'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Fabrika hedefini genişletmek için Tosya Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesini beklediklerini anlatan Uzuner, Tosya Hey Tekstil'in ana merkez olması yolunda çalışmaların sürdüğünü, 120 işçi kapasiteli ütü ve ambalajlama bölümünün açılması ile de üretim alanındaki sıkışma giderileceğini kaydetti.

Uzuner, ''Biz şirketimizi kurarken bir düşü gerçekleştirdik, Anadolu insanını çalışmaya teşvik etmek, Anadolu' da yapılmaz denilen yatırımları yaparak bölgeye iş ve üretimi getirerek bir kazanç kapısını aralamak için çalıştık'' dedi.

Tekstil ürünlerinin Avrupa ülkelerine sattıklarını anlatan Uzuner, özellikle Avrupalı kadınların ürünlerini tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini bildirdi.

Uzuner, Tosya Organize Sanayi Bölgesi üzerinde 16 bin metre kare alan üzerine de fabrika kuracaklarına işaret ederek, dünya piyasalarına açılmayı istediklerini ifade etti.

AB ülkelerine tekstil ürünleri pazarlayan Alman Firması Esprit adına konuşan Bi- Fung Firması yetkilisi Fatma Ersen de her tekstil ürününün ayrı ayrı denetimden geçirilerek ambalaj yapıldığını belirtirken, sıfır hata ile hazırlanan Tosya kadınının ve işçisinin ürettiği tekstil ürünlerinin daha çok Avrupa kadını tarafından tercih edildiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 14:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin şahanoğlu IP: 88.239.48.xxx Tarih : 25.10.2008 02:15:05

sonunda sesimi duyan ve tosyanın degerlerine yardımcı olanlardan allah razı olsun ben istanbulda yaşıyorum neden iş imkanı olsa ben güzel memleketimde yaşasam suçmu 20 yıldır tekstille ugraşıyorum tosyada kaç tane tekstil var olsa bir dakika istanbulda durmam benim gibi binlerce düşünenler var ama yaptırım zayıf teşekürler