8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

400 kilo fındık parasıyla dans topluluğu kurdu

Türkiye’de ’Sultan Of The Dance’ ve ’Anadolu Ateşi’ gibi halk oyunları ekiplerinin fırtınası eserken, Ordu’da ise Türk ve Kafkas oyunları sevdalısı bir genç, babasından aldığı 400 kilogram fındığı satarak 85 kişilik bir halk dansları topluluğu kurdu.

Ordu’da dört yıl öncesine kadar radyo ve TV’lerde çalışırken Türk ve Kafkas yörelerine ait halk dansları sevdasına düşen Talat Baş, Turkuaz tipi bir halk dansları topluluğu kurmak için kolları sıvadı. Kurduğu bir kaç kişilik ekiple özel ve tüzel firmalarla anlaşarak açılış, kokteyl gibi sosyal faaliyetlerde boy gösterdi. Ancak parasal desteğe ihtiyaç duyan Baş, çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanınca umutsuzluğa düştü ve ’Buralarda bize ekmek yok’ diyerek Antalya’da turistik tesislerde çalışmak üzere Ordu’dan ayrıldı. Antalya’da, turistik bir tesiste çalıştığı sırada Antalya’ya gösteri yapmak için gelen Sultan Of The Dance grubunun gösterisini izleyen Talat Baş, bir süre sonra Sultan Of The Dance grubuna dahil olarak 2 yıl boyunca gösterilerde yer almayı başardı.

Belli bir birikim yaptığına inandıktan sonra tekrar memleketi Ordu’ya gelen Baş, babasının 500 kilogram fındığından 400 kilogramını alarak satıp parasıyla bir halk dansları topluluğu oluşturdu. 85 kişiden oluşan ve Türk, Kafkas, Turkuaz gibi yöresel halk oyunlarını sahneleyebilecek bir ekip kuran Baş, Ordulular’a ilk sınavını 18 Aralık Cumartesi günü verecek.

"HAYALİM 100 KİŞİLİK BİR GÖSTERİ"

Dört yıl önce yola çıktığında kimsenin kendisine sahip çıkmadığını ama içindeki Türk ve Kafkas halk oyunlarına yönelik ateşi söndüremediğini belirten Talat Baş, "Ordu ilinin tanıtımı açısından da önemli gördüğümüz bu topluluğun ne olduğunu bizi kabul etmeyenlere göstermek istiyorum" dedi.

Babasından aldığı 400 kilogram fındıkla bu işe girdiğini belirten Baş, "Herkes sıradan bir dans grubu gözüyle baktı. Biz burada oyun oynamıyorduk, kendimizi tatmin etmiyorduk. Türk’ün, tarihin derinliklerinden gelen yöresel oyunlarını Sultan Of The Dance ve Anadolu Ateşi gibi ekiplere taş çıkarırcasına göstermek istiyorum. Önümüzdeki günlerde dernekleşiyoruz. Bu arada sponsor bulmaya çalışıyoruz. 18 Aralık’ta yapacağımız gösteriye özel firmaları da davet etmemizin sebebi de nereye para yatıracaklarını görmeleri için olacak. Bizim hayalimiz, 100 kişilik bir ekiple 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunda muhteşem bir gösteri yapmak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?