8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Başbakan aday bile yapmamıştı!

AK Parti’nin 28 Mart yerel seçimlerinde Ordu Belediye Başkanlığı için aday bile yapmadığı Ayşe Bahar Çebi, görev süresinin sona ermesine rağmen başarılı çalışmasından dolayı Avrupa Konseyi tarafından seçimleri denetlemekle görevlendirildi
 28 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan ve AKP lideri başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday dahi gösterilmeyen Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Delegesi Ayşe Bahar Çebi’ye Avrupa Konseyi tarafından seçimleri denetleme görevi verildi.
 Ordu Belediye başkan yardımcısı iken 1997 yılında Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Delegesi seçilen  Çebi, 1999 yılından itibaren kongrenin Daimi Komitesi’nde Türkiye’deki bütün belediyeleri temsil ediyor.
 28 Mart yerel seçimlerinde Çebi, Belediye başkan yardımcılığından istifa ederek AK Parti’den Ordu Belediye başkanlığı için aday adayı olmuştu. Ancak AKP lideri başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çebi’yi değil avukat Süleyman Tomakin’i başkan adayı yapmıştı. Geçen gün Romanya’nın başkenti Bükreş’e Avrupa Konseyi seçimlerini denetlemek için giden Bahar Çebi, buradan Sırbistan ve Acaristan’a geçerek 20 gün görev yapacak. 54 ülkenin tek ve müslüman kadın kongre delegesi olan Bahar Çebi belediyede görev almaması ve görevinin sona ermiş olmasına rağmen başarılı çalışmalarından dolayı görevini halen sürdürüyor. Ayşe Bahar Çebi, Avrupa Konseyi adına birçok ülkede görev aldı, heyet başkanlığı yaptı ve konfe-ranslarda da konuşmacı olarak bulundu.
 Çebi, 2002 yılında Avrupa Birliği Bölgeler Meclisi’nde Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek bayan Türk oldu. Avrupa Birliği Bölgeler Meclisinde Türkiye’deki Yerel Yönetimlerin AB genişmele sürecindeki beklentilerini yaptığı konuşmalarla anlatan Bahar Çebi,  evli ve bir çocuk annesi.
NEDİM KOVAN
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2004 Çarşamba 12:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?