8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Başkan Torun'dan Mumcu sitemi

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 12 yıl önce uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu cinayetinin çözümlenmesinde, devletin iyi bir sınav vermediğini söyledi.

Belediye Başkanı Seyit Torun yaptığı açıklamada; Uğur Mumcu’nun, uluslararası terörizmin kaynağı ile ilgili yaptığı araştırmaların insanlığa ışık tutacağını belirtti.

Torun, "Uğur Mumcu’ya yapılan saldırı, aslında cumhuriyetin temel değerlerine karşı yapılan bir saldırıdır. Ancak ulusumuz cumhuriyete ve onun değerlerine nasıl sahip çıktığını Uğur Mumcu’yu uğurlarken göstermiştir. Yaptığı araştırmalar, yazdığı kitaplarda ve hayatının her alanında ülke bağımsızlığına, cumhuriyetin değerlerine ve demokrasiye büyük önem veren Mumcu, uluslararası terörizmin kaynağı ile ilgili yaptığı araştırmalarla insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir. Yıllarca ülkemizin aydınları, faili meçhul cinayetlere kurban giderken bu cinayetleri gözler önüne sermede en büyük gayreti gösteren kişilerin başında Uğur Mumcu gelir. Ancak ülkemizi yöneten sorumlular, bu cinayetin çözümlenmesinde iyi bir sınav verememiş ve söylemleri lafta kalmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 16:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?