16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

BBP'den müthiş iddia!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Av. Necati Kırış, bazı ilköğretim okullarında yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde yapılacak sosyal faaliyetlerde öğrencilere İngilizce şarkılar söyletileceği ve İngilizce tiyatro oynatılacağını öğrendiklerini belirterek, "Bunun adı gönüllü İngiliz misyonerliğidir" dedi.

BBP Ordu İl Başkanı Av.Necati Kırış yaptığı açıklamada, okulların yıl sonu etkinliklerinin hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde İngilizce şarkı ve İngilizce tiyatroyu anlayamadıklarını, hatta bu etkinliklerin ana okullarında bile planlanmış olduğunu üzüntüyle öğrendiklerini kaydetti.

Kırış, "Daha henüz Türkçe’yi dahi doğru düzgün öğretemedikleri öğrencilere İngilizce şarkılar söyletmek, tiyatro oynatmakla ne amaçlanmaktadır? Dünyanın hiç bir yerinde böyle aptalca bir yöntemle yabancı dil öğrenimi yoktur. Bu yabancı dil öğrenmekten başka bir şeydir. Bu olsa olsa İngiliz kültürünün gönüllü misyonerliği olabilir" diye konuştu.

Av. Necati Kırış, Anayasa’nın 3. maddesinde "Türk Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Resmi dili Türkçe’dir" denildiğini de hatırlatarak, "Mustafa Kemal Atatürk, ’Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türküm diyene’ veciz sözüyle Türk dilinin önemini vurgulamıştır. Buna rağmen milli eğitimin temel amaçlarına aykırı olan bu faaliyetler nasıl yapılmaktadır? Bütün derslerin İngilizce yapılması Anayasa’ya aykırıdır. Bir milletin birlik ve beraberliğini bozmanın yolu dil birliğini bozmaktan geçer. Bizim eğitimcilerimiz bilerek veya bilmeyerek bu sonucu mu hazırlamaktadır?" diye sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 14:29:17
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?