16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Büyüklere çöp dersi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Çevre Vakfı tarafında yürütülen “EKO Okul Projesi” kapsamında “Çevre Dostu Yeşil Bayrak” almaya hak kazanan Ordu Eğitimciler Anaokulu’nun minik öğrencileri çevre yürüyüşü gerçekleştirdi.

Türkiye’de okul öncesi eğitim ve ilköğretim okullarında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan EKO Okul Projesi’nde Ordu merkezde “Çevre Dostu Yeşil Bayrak” almaya hak kazanan ilk ve tek okul olan Eğitimciler Anaokulu’nun minik öğrencileri Ordu İsmet Paşa Caddesi’nden başladıkları çevre yürüyüşünü okullarında sonlandırdılar.

Büyüklerine çöp dersi veren öğrenciler, çöplerin geri kazandırılması konusunda ellerindeki pankartlarla “Çöp Atma Hayata Kat” sloganları ile çevre için yürürlerken, bu programın faydasının öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırmak olduğunu belirten Ordu Eğitimciler Anaokulu Müdürü Mehmet Öztürk, “EKO Okul Programı kapsamında 2 yıllık çalışmanın sonrasında ‘Çevre Dostu Yeşil Bayrak’ almaya hak kazandık. Aslında bu bir final yürüyüşüdür. Çocuklarımızda farkındalık uyandırma amacıyla mavi kapak, pil toplama, su ve elektrik tasarrufu, kağıt toplama gibi programları başarılı bir şekilde geçerek ‘Çevre Dostu Yeşil Bayrak’ almaya hak kazandık. Bu bayrağımızı bu yürüyüşümüzle taçlandırdık. Biz bu bayrağı hak ettik. Okulumuzda öğrencilerimizden oluşan timler kurduk. Tasarruf timimiz bir gün benim odama geldiler ve odamdaki iki adet floresanı gördüler ve bana ‘öğretmenim size iki floresan fazla, bunun birini sökmelisiniz’ dediler. Bu durumdan utandım ve o floresanı hemen söktüm. Benim öğrencilerimin tamamının evinde çöpler kesinlikle ayrıştırılıyor. Hepsi gerçekten çevreye çok bilinçli bir şekilde yetişiyor” dedi.

Okul bahçesinde minik öğrenciler okullarına kazandırdıkları bayrağın mutluluğunu doyasıya yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 14:25:31
Güncelleme :9 Haziran 2012 Cumartesi 15:42:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?