16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

CHP'de yine gerginlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Teşkilatı’nda sorunlar bir türlü bitmiyor. 28 Mart 2004 yerel seçimleri öncesine kadar dayanan parti içi sorunlar, son gelişmelerle yeniden alevlendi.

28 Mart seçimleri öncesi görevinden alınan Hüseyin Avni Şeker ve beraberindeki bir kaç eski yönetici, önceki gün seçim listelerine bakmak amacıyla parti binasına girmek istedi. Ancak mevcut yöneticilerin, ’Siz ihraç edildiğiniz için partili değilsiniz. Dolayısıyla partili olmayan üyelere gösteremeyiz’ cevabı üzerine tartışmalar yaşandı.

Ardından eski il yöneticilerinden Özge Özyürek bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sürecine giren partide üye listelerinin askıya çıkartılması gerekirken çıkartılmadığını ve partiye naylon üye yapıldığını iddia etti.

CHP Ordu İl Başkanı Rahmi Güner de düzenlediği basın toplantısında, eski İl Başkanı Hüseyin Avni Şeker’in ihraç edilmesine rağmen partiye girmeye çalıştığını ve tartışmalar yaşandığını söyledi. Güner, Hüseyin Avni Şeker’in 1995 yılından 1998 yılına kadar atanma yoluyla il başkanlığı yaptığını, daha sonra yapılan seçimde seçilerek 2002 yılına kadar bu görevi sürdürdüğünü söyledi.

Güner, "Kendisi görev yaptığı 1995-2002 yılları arasında partimizin oyları 55 binlerden 20 binlere gerilemiştir. Hiçbir seçimde başarılı olamamıştır. Bizim arkadaşlarımızla birlikte göreve gelmemizin ardından CHP yıllar sonra ilk defa 2 milletvekili birden çıkarmıştır. Bu kişiler seçimlerde partimiz aleyhine çalışmış ve ihraç edilerek partimizden ilişikleri kesilmiştir. Şimdi ihraç edildikleri partiye TV kameraları eşliğinde gelmeleri şovdan başka bir şey değildir" dedi.
Partiye asla naylon ve taraflı üye kaydetmediklerini ve buna kesinlikle izin vermeyeceklerini de belirten Güner, bu iddiayı ortaya atanların hangi partide olduğuna bakılması gerektiğini ifade ederek, "Ordu’nun bir çok önemli sorunu varken bazı kişilerin bu tür kısır çekişmelerle zaman kaybetmesini anlayamıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 15:28:18
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 16:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.fatih aksoy IP: 81.213.252.xxx Tarih : 22.05.2005 14:44:14
c.h.p.iç işleri ile o kadar meşkulki hala koltukta senmi yoksa benmi olmalıyım tartışması yapılırken asıl görevleri olan ana muhalefet partisi görevini yapmayı unutuyor.halkın seçtiklerini merkez istemiyor,merkezin seçtiğini halk desteklemiyor.bu kısır çekişmeyi daha ne kadar devam ettirecekler.gençlerin önünü açacak bir çalışma yapmadıkları gibi,yaşlı olan yetkililerin genç,dinamik halkla bütünleşen vizyon sahibi yeni yüzlerede fırsat vermiyorlar.kadroları ters piramit gibi olmuş,şişkin ve demode kalmışlar.acaba ATATÜRK mucize olsa da tekrar canlansa chp.nin durumunu görünce tekrar ölürdü.diye düşünüyorum.chp ye kolaylıklar diliyorum.