16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Damat emniyet müdürü kayınpeder gazi

Ordu Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya’nın kayınpederi Mahmut Aksu, Kore Gazisi çıktı.
Göğsünde madalyaları ile birlikte Ordu’ya gelen Kore gazisi kayınpederini gezdiren Ordu Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, kayınpederinin şehit düşmemesine sevindiğini söyledi.

"İyi ki şehit düşmemiş, yoksa kızını alamazdım" diye konuşan Sağırkaya, "Sinemizden çıkan her Türk gibi kayınpederim de bir gazi ve bundan da gurur duyuyoruz. Kore’de bizleri temsil etmişler. Benim 7 yaşındaki oğlum Kadir, kendisine ’kahraman dede’ diye hitap ediyor. ’Benim dedem kahramandır’ diyor. Tarihimize baktığımız zaman herkesin dedesi kahramandır. Oğlum, dedesinin göğsüne baktığı zaman bir sürü madalya görüyor. Bunu çocuk aklı ile fark ediyor. Bu vatanı böyle koruyoruz. Benim kayınpederim yaşayan tarihtir" dedi.

Ordu’yu ziyareti sırasında yaptığı dost sohbetlerinde Kore Savaşları’nı anlatan gazi Mahmut Aksu da anılarını tazeledi. Aksu, "6 bin 500 kişi ilk kafile olarak gittik. 3 bin kişi geri döndü, hepsi sakat durumdaydı. 5 cephede savaştım. Kore Cumhurbaşkanı tarafından verilen bir madalya var, Türkiye hükümetinin verdiği bir madalya var, Birleşmiş Milletler’in vermiş olduğu bir madalya var. Amerikan Mümtaz Nişanı var, o sadece Amerika’nın 25. Tümeni’nde var, bir de generallere veriyorlar. Şükran madalyası var. Bunun 18 ayar altın olduğu söyleniyor. 6 madalya aldım. Bana herkes ’Bacaksız Mahmut’ derdi. Bombacıydım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 14:59:58
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali ZEYNELOĞLU IP: 212.156.199.xxx Tarih : 2.06.2005 15:24:19
Gebzede öğretmenlik yapan Ordulu hemşehrinizim.Sayın Emniyet Müdürüm Van Emniyet Müdürü iken ben de Van -Çatak Halk Eğitimi Müdürlüğü görevi yapıyordum.Kendisi ile Gürpınar daki kayak merkezinde ara ara kayak yapardık.Kendisi belki beni tanıyamıyacaktır ama ben kendisine saygılarımı sunuyorum.Onun gibi değerli bir şahsiyetin ilimizde görev yapmasından mutluluk duyuyorum.Kayınpederine de sağlık ve mutluluklar dilerim.Tüm Ordulu hemşerilerime sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.