16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Dedenin çifte bayramı

Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Bacanak köyünde yaşayan Hüsnü Çakın, 100 yaşını geçmesi nedeniyle onuruna düzenlenen doğum gününde evlatları ve torunlarıyla çifte bayramı yaşadı.

Tam 100 yılı geride bırakan Hüsnü Çakın, 8 çocuk 1000’e yakın torun sahibi. Hüsnü dedeye ailesi tarafından üzerinde 100 yazan doğum günü pastası kestirildi.

Görüntüsü ile 50 yaşındaki bir insandan hiçbir farkı olmadığı gözlenen Hüsnü Çakın, evinin önünde rahatça gezebiliyor az da olsa iş bile yapabiliyor.

Evinin önündeki fındığına da kendisi bakan asırlık Hüsnü dede ramazan ayı boyunca bir gün bile orucunu bırakmadığını söyledi.

“ATATÜRK’ÜN CENAZESİNDE GÖREVLİ ASKERDİM”
Askerde Ulu Önder Atatürk’ün öldüğünü ve merasiminde görevli asker olarak görev yaptığını belirten asırlık Hüsnü dede, “Atatürk’ü 8 gün İstanbul’da top arabasının üzerinde gezdirdik. Ondan sonra Atatürk’ü uçakla Ankara’ya gönderdiler. Ben o zaman 25 yaşındaydım” dedi.

100 yaşına geçmesine rağmen yaş taşlarına göre çok sağlıklı oluşunu çok uzun yıllar yaylada yaşamasına bağlayan Hüsnü Dede, “Ben yaylada yoğurt ve kaymağı çok yedim. Kömüşlerim vardı. Her öğünümde kömüş yoğurdu ve kaymak olurdu” diye konuştu.

“YENİDEN EVLENMEK İSTERİM”
Eşinin de 2 sene önce vefat ettiğini ifade eden asırlık Hüsnü dede, muhabirin, “Sen yeniden evlenmek istersin” soruna karşılık, “İnşallah inşallah” demesi aile fertlerini kahkahaya boğdu. Son 3-4 seneye kadar hiç doktor yüzü görmediğini vurgulayan asırlık Hüsnü dede, “Bir kere bayıldım ondan sonra doktora gitmeye başladım” şeklendi konuştu.

Asırlık Hüsnü dedenin oğlu Kemal Çakın, 100 yaşını geçen babalarına ilk kez bir doğum günü partisi yaptıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2012 Pazartesi 12:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?