Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 3. tekvandocusu seçilen milli sporcu Bahri Tanrıkulu, tekvandocuya küçük yaştaki rahatsızlığı nedeniyle doktor tavsiyesi üzerine başladığını söyledi.
Ordu Üniversitesi'nin davetlisi olarak Ordu'ya gelen milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, öğrencilerle bir araya geldi. ODÜ Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda yine kendisi gibi milli tekvandocu olan kız kardeşi Azize Tanrıkulu ile konferans veren Bahri Tanrıkulu, tekvandocu sporuyla nasıl tanıştığını ve uluslar arası alandaki başarılarına nasıl imza aldığını anlattı. Kariyerinde birçok başarı bulunan ve 2004 Yaz Olimpiyatları'nda 80 kilogramda finalde kolu kırık halde ABD'li rakibi Steven Lopez'e
karşılaşarak Olimpiyat ikincisi olan Tanrıkulu, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Tekvandoya küçük yaşta rahatsızlığı nedeniyle doktor tavsiyesiyle başladığını belirten Tanrıkulu, "Bu spora Ankara'da 5 yaşında başladım. Bu yaşlarda rahatsızlığımdan dolayı doktorum aileme spor yapmam gerektiğini söylemiş. Ailemde Bruce Lee'yi çok sevdiğim için tekvandocuya yazdırmışlar. Geçen zaman içersinde bu zamana kadar geldik" dedi.
"FİLM TEKLİFLERİ GELDİ AMA KABUL ETMEDİM"
Birçok dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonalarında büyük başarıla imza atmalarına rağmen bu spor branşının Türkiye'de gerektiği kadar ilgi gösterilmediğini ifade eden Tanrıkulu, "Bir futbolcu kadar medyada yer alamıyoruz. Yazılı basında yer buluyoruz ancak görsel basında çok fazla yer bulamıyoruz. Bazı başarıların ardından film teklifleri de geldi. Ancak Kurtlar Vadisi falan gibi değil. Biz bunları değerlendirmedik. Biz bu sporu en üst düzeyde yapıyoruz. Söylediğimiz teklifleri değerlendirseydik bu
dereceler 2001 yılında bitmiş olurdu. Belki görsel olarak daha tanınmış biri olabilirdim ama benim için bu ülkenin bayrağı çok daha önemli. Ben bu bayrağı en üst seviyeye taşımak istiyorum" diye konuştu.
Müsabakalarda ailesini ve milletini mutlu etmekle motive ettiğini dile getiren Tanrıkulu, "Ben müsabakalarda yenilince ailemi ve sevdiklerimi üzdüğüm için ben çok daha fazla üzülüyordum. Bu nedenle bir sonraki maça onları mutlu etmek için daha fazla hırsla çalışıyordum. Böylece zaman içerisinde ailemi ve çevremdekileri hep sevindirdim. Uluslararası müsabakalarda da 3. olduğumda yine üzülüyordum. Bayrağı birinci sırada görmek için daha fazla hırs yapıyordum. Bunun azmi ile çalıştım. Ben bunları
ağabeylerimden hep böyle gördüm" diye konuştu.
Tanrıkulu bir soru üzerine, kardeşiyle birlikte 2012 Londra olimpiyatlarından sonra aktif spor hayatını bitirmek istediğini sözlerine ekledi.
Konferansın son bölümünde Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bostan Tanrıkulu kardeşlere katılımlarından dolayı plaket ve çiçek verdi.