8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Emniyet Müdüründen polislere isyan!

Ordu Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, şehrin giriş ve çıkış bölgelerinde oluşturulan güvenlik noktalarındaki nöbetçi polislerin, nöbet talimatlarına uymamalarına isyan etti.
            İstanbul Emniyet Müdürü iken Susurluk kazasındaki skandala adı karışan ve daha sonra dönemin İçişleri Bakanlığı tarafından Ordu’ya Vali olarak atanan Kemal Yazıcıoğlu, 1997 yılında terör önlemi olarak şehir merkezi, giriş ve çıkışlardaki 3 noktada polis güvenlik noktası oluşturdu.  Birçok terör örgütünün Vali Kemal Yazıcıoğlu’na suikast girişimlerinde bulunacakları yolunda istihbari bilgilerin elde edilmesiyle şehirde geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik noktaları terörü caydırıcı hale getirirken, şehir merkezinde suç işleyen zanlılarında kısa sürede yakalanmasında büyük rol taşıyor.
                        Ordu Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, denetim yaparak son zamanlarda güvenlik polis noktalarında ki bazı nöbetçi polislerin nöbet kurallarına uymadığını tespit etti. Geçtiğimiz günlerde bir polis noktasındaki nöbetçilerin davranışlarını beğenmeyen Sağırkaya, telsizle Müdür Yardımcısı Fahrettin Kurt’a talimat vererek 4 polis hakkında muamele yapılıp dosyalarına konulmasını istedi. Güvenlik noktalarındaki polisleri sürekli uyardığı halde hala çeki düzen verilmediğine isyan eden Müdür Ömer Sağırkaya, “2.5 yıldır sürekli uyarıda bulunuyorum. Fakat bazı arkadaşlarımız hala polis noktalarına gönderdiğimiz ‘nöbet kuralları’na uymuyor. Daha bir hafta önce bu konuda uyarıda bulunarak muamele yapacağımı söyleyerek ikaz etmiştim. Fakat yine bir gelişme yok. Bu kadarda olmaz” diyerek tüm polislerin dinlediği kanaldan isyan etti.
                        Müdür Sağırkaya, kendisinden izin almayarak polis otosu ile Gülyalı İlçesi’ne giden bir polis memurunun da savunmasının alınmasını istedi.
NEDİM KOVAN - ORDU
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 21:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?