16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Fındığı onlar izleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu tarafından "Fındık Sorunlarını İzleme Komisyonu" kuruldu. Komisyon Başkanlığına Ordu Milletvekili Kazım Türkmen getirildi.

Türkiye’de 8 milyon insanı yakından ilgilendiren fındığın ve üreticinin sorunlarının yerinde tespiti ve çözümü amacıyla kurulan komisyonda, Ordu Milletvekili Kazım Türkmen’in başkanlığında Mehmet Işık (Giresun Milletvekili), İlyas Sezai Önder (Samsun Milletvekili), Şevket Arz ve M. Akif Hamza Çivi (Trabzon Milletvekilleri), Nadir Saraç ve Harun Akın (Zonguldak Milletvekilleri), İzzet Çetin ve Salih Gün (Kocaeli Milletvekilleri) ile İ. Sami Tandoğdu (Ordu Milletvekili) bulunuyor.

TBMM CHP Grup Başkanlığı tarafından oluşturulan Fındık Sorunlarını İzleme Komisyonu Başkanı CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, yaptığı açıklamada, fındığın ağırlıkla Karadeniz Bölgesi’nde olmak üzere 8 milyon insanın geçim kaynağı olduğuna dikkat çekti. Türkmen, "Fındığı diğer ürünlerden ayıran özellik sadece 8 milyon insanın geçimini bu üründen sağlaması değildir. Fındık aynı zamanda ülkemize her yıl 1 dolar dahi ithal girdisi olmadan yaklaşık 1 milyar dolar döviz girdisi sağlayan önemli bir ihraç ürünümüzdür. Bu nedenle fındığa ve fındık üreticilerimize yıllardır çok önem veren partimiz bu kesimin her yıl artan sorunlarını çözme adına bir komisyon kurmuştur" dedi.

Bir dönem Fiskobirlik Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, komisyon olarak fındık tarımı yapılan illerde çalışmalar yapacaklarını, ilgili kişi ve kuruluşlarla görüşerek, başta milli bir fındık politikası oluşturmak üzere uğraş vereceklerini söyledi. Türkmen, fındığın ve geçimini bu üründen sağlayan üreticisinden ihracatçısına, işçisinden nakliyecisine kadar tüm kesimin sorunlarının yıllardır çözülemediğine de dikkati çekerek, "Komisyon olarak bu sorunların çözümü adına her türlü baskı ortamını oluşturarak hükümeti zorlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:58:15
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?