8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Genç kadın yaşamak için yardım bekliyor

Ordu’da 1999 yılında omurilik kanseri hastalığına yakalanan ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle ameliyat olamayan 3 çocuk annesi genç kadın kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Beş yıl önce omurilik kanseri teşhisiyle Ordu SSK ve Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Saniye Öztürk (32), o günden bu yana derdine çare bulamadı. Son olarak gittiği Ordu SSK Hastanesi’nde, omurilik kanserini oluşturan urun giderek büyüdüğü ve nefes borusuna doğru ilerlediği belirlenen talihsiz kadın, bir kaç ay sonra urun nefes borusunu tıkaması halinde nefes alamayarak ölümle burun buruna gelecek.
Şimdiden nefes darlığı çekmeye başlayan Saniye Öztürk’ün eşi Yekta Öztürk, yıllardır tüm imkanları zorladıklarını ancak eşinin durumuna çare bulamadıklarını belirterek, "Doktorlar, bu ameliyatın sadece İstanbul Amerikan Hastanesi ile İzmir’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılabileceğini ve maliyetininse yaklaşık 50 bin doları bulacağını belirttiler. Biz bu kadar parayı hayatımız boyunca bir arada bile göremedik. Ur giderek büyüyor ve nefes borusuna doğru ilerliyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" diyerek hayırsever vatandaşlardan kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Ordu-iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 16:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?