8
Eylül
2024
Pazar
ORDU

Huzurevi şaşkınlığı

Türkiye'deki huzurevlerinde kalan yaşlıların 60-70 yaş arasında olması, sosyal hizmet alanında projeler geliştirmek ve AB normlarında hizmet kalitesi ortaya koymak amacıyla 4 gündür Ordu'da bulunan İsveç'in Botkyrka Belediyesi AB Koordinasyon heyetini şaşırttı.

Ordu Huzurevi'nde yaşlılarla ve personelle yaptıkları toplantı ve gezilerde İsveç ile Türkiye arasında ortak noktalar bulduklarını belirten Botkyrka Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Steinunn Hakansson, İsveç'teki huzurevlerinde 80 yaş ve yukarısında olanların bakım amacıyla kaldıklarını, Türkiye'de ise bakıma muhtaç olmayacak nitelikte olmasına rağmen yalnızlığa terk edilen yaşlıların kaldığını gördüklerini söyledi. İsveç'teki huzurevlerinde kalan yaşlıların çalışıp emekli olmuş ve sosyal hakları bulunan insanlar olduğunu belirten Hakansson, "İsveç'te yaşlılar evlerinde kalabildiği kadar kalıyor. Evlerinde kalıp devlet tarafından bakımı yapılabiliyor. Mesela kendisine bakması için hemşire isteyebiliyor.

Huzurevinde ise ancak çok yaşlı olup acil bakıma ihtiyacı olanlar kalıyor ve o sebeple yaşları yüksek oluyor. Ancak burada evinde bakılamayan veya yalnızlığa itilmiş yaşlılar kalıyor. Onlar bizim yaşlılarımıza göre daha genç ve sağlamlar. Bizde yaşlılar huzurevlerinde kalsalar bile çocukları ve yakınları tarafından ziyaret edilir. Burada ise yaşlılar evde istenmeyip buralara bırakılan yaşlılar. Haliyle ziyaret edilmiyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 14:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Soner DURAN IP: 85.103.163.xxx Tarih : 30.11.2005 06:33:18
BU AB KORDİNASYON HEYETİNDEKİ GÖREVLİ BAYAN BENCE BİRAZ FAZLA SALLAMIŞ.VE BİRAZDA FAZLA KONUŞMUŞ...