16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

İnşaatçıya müjde

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, inşaat ruhsat harçlarını ortalama yüzde 45 oranında düşürdüklerini açıkladı.

Birol Yılmaz, yaptığı açıklamada, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren inşaat ruhsat harçlarının yüzde 20 oranında düşürüldüğünü, kendilerinin de belediye olarak yeni bir düzenleme yaparak, ortalama yüzde 25 oranında bir indirim daha yaptıklarını belirtti.

Yılmaz, "İnşaat sektörünün lokomotif bir sektör olması, ciddi anlamda istihdam yapması ve sektörün bugün içinde bulunduğu açmazdan dolayı durma noktasına gelmesi ile ilgili duyduğumuz kaygı bizi yeniden düzenleme yapmaya itmiştir. Bu nedenle Bakanlar Kurulu’nun kararıyla yüzde 20’lik düşüş sağlanan harç tarifeleri dışında İmar Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalar sonucu mevcut inşaat ruhsat harçlarında yüzde 25’lik oranda bir düşüş daha sağlamış durumundayız. Yani Ordu’daki inşaat ruhsat harç miktarı ortalama yüzde 45 oranında düşürülmüştür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 16:35:43
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat güngör IP: 194.27.43.xxx Tarih : 17.05.2005 18:24:00
çok sevindim böyle bir haber okuduğum için.ben öğrenciyim.babam marangoz işler her geçengün giderek durgunlaşıyordu.babam benim için çalışıyor.sadece babam için değil bu sektörde herkese ekmek var.inşaat sektörü çok önemli bir sektör.bir inşaatın yapımında a dan z ye kaç çeşit meslekten usta iş yapıyor.gerçekteen çok mutlu oldum. bu karaı alanları kutluyorum duyuranlara çok teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar.