16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

MHP: Karadeniz misyoner yuvası oldu

Ordu Ülkü Ocakları Şube Başkanı Orhan Gündoğdu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde misyonerlik faaliyetlerinin son dönemde artış gösterdiğini belirtti.

Orhan Gündoğdu yaptığı açıklamada, Kafkasya’daki olumsuz gelişmelerden dolayı başta Yunanistan, Almanya ve ABD’nin coğrafi yakınlığından dolayı Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin’de misyoner faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını ileri sürerek, "Yunanistan, Doğu Karadeniz Bölgesi’ne düzenli olarak turizm gezileri yapmaktadır. Turizm gezileri adı altında yapılan bu gezilerin asıl amacı, Yunan misyonerlerinin bölgemizdeki gençleri eğitim ve maddi destek vaadiyle kandırıp kendi ülkelerine götürmek ve bu gençlerimizi Hıristiyanlaştırmaktır. Doğu Karadeniz Bölgesi etnik yapısından dolayı din istismarcılarının faaliyet alanı olmuştur" dedi.

Bölgedeki yabancı dil kurslarına dışarıdan gelen dil öğretmenlerinin gençleri ev çalışmalarına davet ederek ev cemaatleri oluşturmaya ağırlık verdiğini, özellikle Anadolu Liseleri ve özel okullarda yabancı dil ağırlıklı dersler yapıldığı için bölgedeki bu tür okullarda kendilerine çalışma ortamı sağladıklarını söyleyen Gündoğdu, "Türk-İslam alemine fitne fesat tohumları dökmeye çalışan bu insanlara karşı müslüman Türk milletinin sakin, sabırlı ve güçlü olduğunu, nefislerine ve iradelerine hakim olduklarını, dinlerine ne olursa olsun bağlı kaldıklarını, elindeki imkanlarla yetinip aç gözlü olmadıklarını, örf ve ananelerine bağlı olduklarını, savaşmak ve mücadele etmekten yılmadıklarını göstermek müslüman Türk milletinin asıl görevidir. Damarında Türk kanı dolaşan hiçbir insan Hıristiyan olamaz" diye konuştu.

Ordu Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anadolu toprakları Türk-İslam eserleriyle donatılmış olup her bölgesi ve her yöresi nakış nakış Türk kültürüyle işlenmiş, her karış toprağında atalarımızın kanı bulunan mübarek topraklarımızdır. Müslüman Türk milliyetçileri, bu topraklar üzerindeki misyonerlik faaliyetlerine izin vermeyecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 15:47:44
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
velican IP: 81.215.108.xxx Tarih : 19.07.2005 19:04:49
sözlerime başlamadan önce haber başlığı güzel ama misyonerlikle ilgili ve misyonerlerin insanları nasıl kandırdığını anlatmak ve insanlarımıza bunları anlatmak gerekiyor burda ülkü ocaklarına ve sivil toplum kuruluşlarına görev düşüyor basın bildirisi yayınlamakla çözüm bulunmaz.. elele birlikte hareket etmek gerekiyor misyonerlere karşı yarın belkide bu konuda geç kalabiliriz .TÜRK"ÜN TÜRK"TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... SAYGILARIMLA