16
Eylül
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu: AKP'li Vekil Fatsa: Karadeniz'i turizm merkezi yapacağız

AK Parti Grup Başkan Vekili Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunmak için önemli adımlar atacaklarını belirterek, "Karadeniz’i kültür ve turizm merkezi yapacağız" dedi.

Eyüp Fatsa, Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunmak için önemli adımlar atacaklarını söyledi. 21 Mayısta Turizm Bakanlığı, Yatırımlar ve Teşvikler Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve bir grup teknik heyetle beraber bölgeye tekrar geleceklerini ifade eden Fatsa, "O zamanki geliş amacımız Hazinedar Konağı’nın yeniden restorasyonu ve Türk turizmine kazandırılması olacaktır. Bolaman’dan Efirli’ye kadar olan sahil şeridinin turizme teşvik kapsamına alınmak suretiyle Türk turizmine açılmasıyla ilgili bir mastır plan çalışması başlattık. Seçimlerde verdiğimiz sözlerin gereği olarak Bakanlığın en üst bürokratlarını bölgeye getirerek, yerinde bir inceleme yapıp, burayı kısa zamanda turizm ve kültür merkezi yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kısa bir süre önce İstanbul’da yatırımcı iş adamlarıyla bir toplantı yaptıklarını da hatırlatan Fatsa, "İnşallah kısa zamanda bu yatırımcıları bölgemize getirerek iş ve istihdam meydana getirmelerini, gençlerimize işsiz insanlarımıza alın teri ile kazanıp çalıştırabilecek mekanlar oluşturulmasına hem ilçemize hem bölgemize ekonomik katma değer sağlayabileceği yatırımlar yapma noktasında gayretleri başlattık. İnşallah bunda da başarılı olacağız" dedi.

ORDU-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 14:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?